Herkes İyi İnsan Olabilir, İnsan Değişken Bir Varlıktır, Dr. Sevim Asımgil

Herkes İyi İnsan Olabilir, İnsan Değişken Bir Varlıktır, Dr. Sevim Asımgil

Barkod
Sevim Asımgil Herkes İyi İnsan
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Herkes İyi İnsan Olabilir - Dr. Sevim Asımgil
"İnsan Değişken Bir Varlıktır"
"İnsanların hepsini mutlu edebilecek bir takım değişmez prensipler ve eylem kuralları bulmaya çalışır. Çoğunlukla psikologlar, kendilerince bir değer kabul ettikleri teorileri savunurlar. Teklif ettikleri saadet formüllerini uymayanları eleştirirler. Bazen de kendi kendileriyle çelişkiye düşerler."
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Yazar: Dr. Sevim Asımgil
Kapak Tasarım: Yunus Karaaslan
Katagori: Kişisel Gelişim - Psikoloji
Sayfa Sayısı: 152
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2014
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
21. yüzyıla, "kişisel gelişim" damgasını vurmuş bulunuyor. Zamanımızda, ilim ve teknolojide süratle ilerlemenin rahatlıktan başka bir şey getirmediği sadece bununla ne huzura ne de saadete kavuşulamadığı çok net anlaşılmış durumda... Psikologlar ve düşünürler, bu konuda, kendi kültür çevrelerinde geniş çapta araştırmalar yapıyorlar. Aralarında dini dikkate alanlar da var. Mattaw Arnold; "Hıristiyanlık olmadan yapamayız. Fakat, bu hâliyle de onunla yaşayamayız." demiştir. Psikoloji, umumiyetle bir davranış bilimi olarak tanımlanır. İnsanların hepsini mutlu edebilecek bir takım değişmez prensipler ve eylem kuralları bulmaya çalışır. Çoğunlukla psikologlar, kendilerince bir değer kabul ettikleri teorileri savunurlar. Teklif ettikleri saadet formüllerini uymayanları eleştirirler. Bazen de kendi kendileriyle çelişkiye düşerler.
Semavi Dinlerde ve Psikolojide Konu İnsandır.
Her ikisi de insan varlığına, eğitime önem verir.
Dînî eğirim, ilk insan ile başlamıştır. Hz. Adem -a.s.- ilk insan ve ilk peygamberdi. Ona suhuflar verilmişti. Suhuflarda olan hükümleri kendisi uyguladığı gibi, aile fertlerine de öğrettiği ve uygulamalarını istediği muhakkaktır. Bugüne kadar da, dînî eğitim süre gelmiştir.
Fakat yapılan reformlar sonucu Batı, kendi dinine küsmüş, kilise ile bağlarını koparmıştır. İlâhi boyutları ve vahiy mesajını bir tarafa bırakarak insanı ve kâinatı akıl yoluyla anlama çabalarına girişmiştir.
Peygamberleri izlemeyen düşünür ve filozoflar kafilesinin, akıl yolu ile insanı anlamaya çalışmaları, insanın eğitime muhtaç bir varlık olduğunu söylemeleri çok evvellere dayanır.
Eski Mısır, Çin ve Yunan'da insanın kendini tanıması, eğitim görmesi gereğini işaret eden birçok sözlere rastlanmıştır. Sokrat'ın bütün çalışmaları ahlâka yönelikti. O, eğitimden amacın, gerçek anlamıyla kendini tanıma ve bundan meydana gelecek iç rahatlığına erme olduğunu vurgulamıştır.
Hz. Mevlâna, filozofları tek kanatlı kuşlara benzetir. Aşağı yukarı 200 senedir söz konusu edilen psikoloji, dinlerin, vahiy mesajlannı hiç mühimsemez.
Bundan sebep, batılı psikologların, insanın kişiliği, güdüleri ve davranıştan hakkında ileri sürdükleri teorilerin pek çoğu islâm'a zıt düşer. Psikolojinin onlardan, matematik ya da bir kimya formülüymüş gibi alınması imkânsızdır. Yorumları, bizim inanç sistemimize ve sosyal yapımıza uymadığından kopyacılıktan şiddetle kaçınma durumu ile karşı karşıyadır.
Biz mü'minler insanı anlama ve tanıma imkânı veren bilgi ve hükümlerin ana kaynağı olarak her zaman Kur'ân-ı Kerim ve hadis-i şerifleri tercih ederiz.
Şu da var ki, psikolojinin insan varlığına, insanın mutluluğuna değer vermesi, onu önemli yapmakta ve onun bu amacı vahiy dini ile olan münasebetinin temellerini teşkil etmektedir.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Herkes İyi İnsan Olabilir, İnsan Değişken Bir Varlıktır, Dr. Sevim Asımgil Herkes İyi İnsan Olabilir, İnsan Değişken Bir Varlıktır, Dr. Sevim Asımgil, Herkes İyi İnsan Olabilir - Dr. Sevim Asımgil ''İnsan Değişken Bir Varlıktır''mutlu olmanın sırları, mutlu olmak için ne yapmalı, mutlu olmak için ne yapmalıyım, mutluluk sözleri, mutlu olmak şiir,mutlu olmanın 10 yolu, evlilikte mutlu olmanın sırları, hayatta mutlu olmanın sırları, mutlu olmanın yolları, mutlu olmanın sırları 2010, neşeli olmanın sırları, mutlu olmanın sırları nedir, mutlu olmanın sırları kitap, mutlu olmanın yolları, mutlu olmak nedir, mutlu olmak için sevmek için,sevim asımgil burçlar, sevim asımgil kitapları, sevim asımgil ayrılan kalpler kitap özeti, sevim asımgil diana, sevim asımgil yüreğim nereye, sevim asımgil burçlar kitabı, sevim asımgil dilara özeti, sevim asımgil dilara,, İpek Yayın Dağıtım, Kişisel Gelişim Psikoloji Sevim Asımgil Herkes İyi İnsan
Herkes İyi İnsan Olabilir, İnsan Değişken Bir Varlıktır, Dr. Sevim Asımgil

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.