Hazreti Hacer, Zemzemin Annesi, Sibel Eraslan

Hazreti Hacer, Zemzemin Annesi, Sibel Eraslan

Yayınevi
Barkod
Hz. Hacer Kitabı - Timaş
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Zemzem'in Annesi Hazreti Hacer - Sibel Eraslan
"Esirler Sandalı'ndan Allah'ın Evi'ne..."
Hazreti Hacer…
 İbrahim Peygamber’e eş, oğlu İsmail’e anne olan kutlu kadın.
 Hazreti Muhammed'in(sav) temiz soyunun kaynağı. 
  Çölün ortasında, kucağında bebeğiyle yapayalnız kalmasına rağmen teslimiyetini bir an bile yitirmeyendir o...
 Kadın olmanın en ağır imtihanlarından geçerken tevekkülden bir şehir inşa eden bir yürek... 
 "Şehirlerin annesi Mekke”nin mimarı...
 Ceylanlarla sohbet eden,
 Rüzgârın kızı Hacer.
 Bizi Zemzem kıyısında bekleyen annemizdir o.
 Asırlardan bugüne akan bir nehir...
 Sibel Eraslan, "Cennet Kadınlarının Sultanları”na Hazreti Hacer romanını ekliyor bu kez. Hazreti Hacer’in hayatını zaman değişse de insanlığın değişmez kavisleriyle anlatıyor. Hepimizin büyükannesi olan Hazreti Hacer’in hayatını okurken aşk, ayrılık, sadakat, esaret ve özgürlük üzerine yeniden düşüneceksiniz.
 SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Yazar: Sibel Eraslan
Katagori: Hz. Hacer'in Hayatı - İslam Tarihi - Roman
Sayfa Sayısı: 320
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2015
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
 
Sibel Eraslan, Cennet Kadınlarının Sultanları serisine Hazreti Hacer Zemzem’in Annesi romanını ekledi. Geçtiğimiz hafta Timaş Yayınları tarafından yayımlanan kitapta Hazreti Hacer’in hayatına dair bilmediğimiz bir çok detay var. Eraslan, kitabını anlattı.
Hz. Hacer’i anlatmak zorlu, sabır ve gayret isteyen bir iş. Siz nasıl başladınız yazmaya?
2000’den beri edebiyattaki yol serüvenim, kadın tarihiyle ilgili bir izleği sürüyor. Bir tür yol haritası gibi bu benim için aynı zamanda. Dünya tarihi dediğimiz şey savaş ve barış endeksinde biriktirilmiş. Önümüze konmuş bir yanıyla evet siyasi ama beni daha ziyadesiyle enterese eden edebi bağlam açısından söyleyecek olursam, kadınlığa dair sessizliktir yazmaya teşvik eden. Kendisine benzeyen eski hikâyelerle kurar kişi hayata dair aşinalıklarını. Aşinalık önemli bir kavram. Yalnızlığa, dünyaya gönderilmişliğe, indirilmişliğe dair ilk kaygımızı aşabilmeye yönelik ciddi bir dayanaktır aşinalık… Hz. Hacer’de, bizi hayata aşina kılacak izleri yakalayıp, taşımak bugüne… 
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
MAĞLUBUYETİ TATMADAN ÖZGÜRLEŞME OLMAZ
Aynı zamanda bir şehrin kurucusu Hz. Hacer. Mekke şehri ondan sonra şehir oldu. Çöller yüzü suyu hürmetine şehir olan bu kadından, anneden yazarken neler öğrendiniz?
Tertemiz bir inançla sürdürdüğü hayatındaki arı duru samimiyet. Çok görkemli bir yalnızlığı var Hz. Hacer’in. Özgürlük, hayatının en önem verdiği değerlerinden. Sadece kendisini köle kılan istibdata yönelik değil soruları. Arkadaşlıktan, hayranlıktan aşktan yana da ciddi medcezirlerden geçiyor, ‘’hakiki özgürlük nedir’’ sorgusu çerçevesinde… Ve tüm cevap arayışlarında yalnız bir kadın. Hem Tevrat’ta hem İslam tarihlerinde onun ferdiyet anlamında biricikleşen, kişiselleşen öyküsü, onu kadınlar tarihinde prototip haline getirecek ölçekte… Bağlı olduklarımız ve yürekten sevdiklerimizle sınanmadan hakiki özgürleşmeyi tecrübe edemeyecek olduğumuzu öğrendim ondan. Özgürlüğün aslen kederli bir netice olduğunu… Mağlubiyeti ve ayrılığı tatmadan özgürleşmenin hakikatine erilmeyeceğini öğrendim. Öğrendim derken, ben böylesine güçlü bir iradenin sahibi değilim mesela. Ben olsa olsa bir fısıltı taşıyıcısıyım.

İnsan olmanın sırrını öğretti

Günümüz kadınları daha sabırsız, aceleci. Oysa ki Hz. Hacer öyle mi!.. Onun hayatından örnek almamız gereken noktalar neler?
Zaman bir nefes gibi. O nefesin içindeki kelimeleriz hepimiz. Kelime, yara demek. Hz. Hacer, hayatın en derin yaralarının içinden geçen bir kadın. Köleydi, yurtsuzdu, siyahiydi teni, çölde oğluyla bir başına kalandı… Kalandı o. Arta kalmıştı. Onun muhteşem koşusu, gayretiyle kuruldu şehirlerin annesi olan Mekke. Çölün altından bitimsiz bereketiyle fışkıran Zemzem suyunun da yeryüzündeki sahibesidir o. Yedi vadiyi cehd ederek geçti ve Hz. İnsan olmanın sırrını öğretti bize…
Kitap sahibi peygamberlerin büyük annesini daha geç yazışınızın bir sebebi var mı?
Müzahim kızı Asiye, İmran kızı Meryem, Huveylid kızı Hatice ve Muhammed kızı Fatıma… Benim son 14 yıllık edebi serüvenim, sanat imkânıyla bu dört müennes sütunun civarını tabiri caizse, tavaf etmekle geçiyor. Urfa Harran’dan başlayıp, Hz. Hacer aracılığıyla Mekke’ye akseden bir coğrafya bu. İnsanlığın en kadim hikâyelerinin, varoluşun, ilk yazının, ilk kitabın, dönen ilk tekerleğin, yakılan ilk ateşin, ilk şarkının, ilk heykelin, ilk geminin, ilk alfabenin, daha pek çok ilkin fışkırdığı bir coğrafyada dolanıyorum son 14 yıldır…  
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Hazreti Hacer, Zemzemin Annesi, Sibel Eraslan Hazreti Hacer, Zemzemin Annesi, Sibel Eraslan, Zemzem'in Annesi Hazreti Hacer :Hayatı Kitabı Romanı,Sibel Eraslan,''Esirler Sandalı'ndan Allah'ın Evi'ne...''Hazreti Hacer… İbrahim Peygamber’e eş, oğlu İsmail’e anne olan kutlu kadın.Timaş yayınları sipariş hacer annemis hakkında kitap, satın al sipariş ver satış noktası konya, Timaş Yayınları, Siyer - İslam Tarihi Hz. Hacer Kitabı - Timaş
Hazreti Hacer, Zemzemin Annesi, Sibel Eraslan

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.