Hazır Alma Kendin Yap, Geleneksel Usullerle Ev Yapımı Lezzetler, Hülya Erol

Hazır Alma Kendin Yap, Geleneksel Usullerle Ev Yapımı Lezzetler, Hülya Erol

Kategori
Yayınevi
Barkod
Hazır Alma Kendin Yap - Hayykitap
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Hazır Alma Kendin Yap - Geleneksel Usullerle Ev Yapımı Lezzetler - Hülya Erol
"Çok değil, bundan 50 sene kadar önce tüm gıdalar mevsiminde taze olarak tüketilir, kışlık gıdalarsa yaz mevsiminin sonunda hazırlanıp kilerde saklanırdı. Bu hazırlıklar sırasında komşular birbirine yardım eder; imece usulü herkesin tarhanası, salçası, yufkası, eriştesi, turşusu tamamlanırdı. 
Zamanla toplumun yapısı değişti. Ninelerimizin yiyecekleri ‘eski’ diye küçümsendi. Evde yoğurt mayalamak ‘gereksiz bir uğraş’, salça yapmak ‘çok büyük bir eziyet’ haline geldi. Tarhana yoğuran, turşu kuran neredeyse kalmadı. Gıda endüstrisi "siz zahmet etmeyin, benden hazırını alın” diye reklam yaptıkça anneler inandı. Her türlü ihtiyacını market raflarından almaya başladı. Çocuklarına katkı maddeleri, kimyasallar, boyar maddeler, parfümler, zararlı yağlar ve şekerlerle hazırlanmış son moda yemekleri, reklamı en çok yapılan içecekleri verdi. Bugün, bize ‘kolaylık’ olsun diye sunulan endüstriyel gıdaların aynı zamanda ‘hastalık’ yaptığını da öğrenmiş bulunuyoruz. Anneannelerimizin tarhanasının, turşusunun kıymetini anladık. Ama bu arada, nasıl yapıldıklarını da unuttuk!
İşte elinizdeki kitap, sağlıklı beslenmek adına yemek kültüründe kendi devrimini yapmaya karar verenler için gerçek ve doğru kaynaktır! 40 seneyi aşkın bir süredir halk mutfağımız ve yemek kültürümüz üzerine araştırma yapan Hülya Erol engin birikimini, anneanneden miras tariflerini, komşu teyzelerin mutfak sırlarını, köylerimizin usullerini paylaşıyor. Bizi eski zamanların ağaç gölgeleri, üzüm asmaları, kümesten kaçırılan yumurtaları, taze pişmiş yufkaları arasında güzel bir yolculuğa çıkarıyor…
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Yazar: Hülya Erol
Yayına Hazırlayan: Işıl Erol
Editör: Arzu Eygen
Kapak Tasarım: Elifnur Kirez
Katagori: Yemek Tarifleri - Geleneksel Usullere Göre Ev Yemekleri
Sayfa Sayısı: 292
Boyut: 16 x 23 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2014
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Hazır Alma Kendin Yap, Geleneksel Usullerle Ev Yapımı Lezzetler, Hülya Erol Hazır Alma Kendin Yap, Geleneksel Usullerle Ev Yapımı Lezzetler, Hülya Erol, Hazır Alma Kendin Yap - Geleneksel Usullerle Ev Yapımı Lezzetler - Hülya Erol,''Çok değil, bundan 50 sene kadar önce tüm gıdalar Bizi eski zamanların ağaç gölgeleri, üzüm asmaları, kümesten kaçırılan yumurtaları, taze pişmiş yufkaları arasında güzel bir yolculuğa çıkarıyor…hülya erol kış hazırlıkları,ev yapımı tarhana oktay usta,Tarhana,sucuk,zeytin,turşu yapımı,kitabı satış noktası elif kitabevi konya,hayy kitap yayınları,satın al,satış,pdf,e-kitap, ev yapımı tarhana satışı, tarhana yapımı video, ev yapımı tarhana hamuru, ev yapımı tarhana fiyatı,, Hayy Kitap, Yemek Hazır Alma Kendin Yap - Hayykitap
Hazır Alma Kendin Yap, Geleneksel Usullerle Ev Yapımı Lezzetler, Hülya Erol

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.