Halebi Sağır, İbrahim Halebi, Sadece Arapça, Bilgisayar Hatlı, Ciltli

Halebi Sağır, İbrahim Halebi, Sadece Arapça, Bilgisayar Hatlı, Ciltli

Yayınevi
Barkod
Halebi Sağir Kitabı Arapça - Şifa
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Halebi Sağir - İbrahim Halebi - Sadece Arapça - Bilgisayar Hatlı Yeni Dizgi
17x24 cm Ebat - Sert Kapak Ciltli - Şamua Kağıt - 608 Sayfa
"Bu kıymetli eserin müellifi, İmâm Muhammed Sedîdüd-dîn Kaşgari; sarihi, Halebî İbrahim bin Muhammed; mütercimi ise» Babadâğî İbrahim Efendi'dir. Şöyle ki:
Elinizde bulunan bu kitab İmâm Muhammed Sedîdü'd-dîn Kaşgâri'nin «Münyetü 1-Musallî» adlı eserinin şerhidir. Sedîdü'd din Kaşgârî hicrî 705 (milâdî 1305) yılında vefat etmiş bulunan
bir âlimdir.
Bu eseri şerh eden zât ise, Halebi İbrahim bin'Muhanuned' dir. İbrahim bin Muhammed, fukahâ'dan bir zâttır. Hicri 865 (mi­lâdi 1459) yılında Haleb'de dünyaya gelmiştir.
Halebî merhum, tahsilini Haleb ve Mısırda ikmâl ettikten sonra istanbul'a gelmiş ve Fatih Câmi-i Şerifinde imamlık yap­mıştır.
Halebî İbrahim bin Muhammed, hicrî 956 (milâdî 1549) tari­hinde İstanbul'da vefat etmiş ve Edirnekapısı Kabristanına defne-dümiştir.
Halebî merhumun eserleri arasında en meşhurlarından biri, elinizde bulunan Münyetü İ-Musallî Şerhi (Halebî Sağîr) dir.
İbrahim Halebî, daha önce Münyetül-Musallî'yî, Gımyetü'l-Mütemellî fi Şerh-i Münyetü 1-Musaîlî (Halebî-i Kebir) nâmı ile ve daha geniş bir şekilde şerhetmişti. Daha sonra bu şerhi, her­kesin kolayca istifâdesini temin maksadı ile -kısaltarak Halebî-i Sağîr'i meydana getirmiştir.
Halebî-i Sağır, asırlar boyunca, mektep, medrese ve dergâh­larda okunan ve okutulan, halk arasında da şöhreti en çok yayı­lan kitap olmuştur.
 SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Yazar: İbrahim Halebi
Yayın yönetmeni: İsmail Çelik
Katagori: Fıkıh - Arapça Kitap
Sayfa Sayısı: 608
Boyut: 17x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2015
Kapak Türü: Ciltli Sert Kapak
Kağıt Türü: Şamua Kağıt
Dili: Sadece Arapça
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
 
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Halebi Sağır, İbrahim Halebi, Sadece Arapça, Bilgisayar Hatlı, Ciltli Halebi Sağır, İbrahim Halebi, Sadece Arapça, Bilgisayar Hatlı, Ciltli, Halebi Sağir Kitabı, İbrahim Halebi,Sadece Arapça, Bilgisayar Hatlı Yeni Dizgi,17x24 cm Ebat - Sert Kapak Ciltli - Şamua Kağıt - 608 Sayfa,''Bu kıymetli eserin müellifi, İmâm Muhammed Sedîdüd-dîn Kaşgari; sarihi, Halebî İbrahim bin Muhammed; mütercimi ise» Babadâğî İbrahim Efendi'dir. Şöyle ki:Elinizde bulunan bu kitab İmâm Muhammed Sedîdü'd-dîn Kaşgâri'nin «Münyetü 1-Musallî» adlı eserinin şerhidir. Sedîdü'd , şifa yayınevi yasin yayınevi salah bilici elif kitabevi konya sipariş satın al, Şifa Yayınevi, Arapça Osmanlıca Halebi Sağir Kitabı Arapça - Şifa
Halebi Sağır, İbrahim Halebi, Sadece Arapça, Bilgisayar Hatlı, Ciltli

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.