Günlük Yaşamda En Güzel Dualar ve Zikirler, Manevi Reçeteler, İsmail Aydın, Cep Boy

Günlük Yaşamda En Güzel Dualar ve Zikirler, Manevi Reçeteler, İsmail Aydın, Cep Boy

Kategori
Yayınevi
Barkod
Dualar ve Zikirler Cep - Saadet
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Günlük Yaşamda En Güzel Dualar ve Zikirler - Manevi Reçeteler - İsmail Aydın
-İlaveli Yeni Baskı - Cep Boy - 400 Sayfa - Şamua Kağıt
"Bu Kitapta Duaların Arapçası, Türkçe Okunuşu, Anlamları, Faziletleri, Kaynakları İle Birlikte Yer Almaktadır."
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Yazar: İsmail Aydın
Kapak Tasarımı: Hamit Sağlam
Katagori: Dualar ve Zikirler
Sayfa Sayısı: 400
Boyut: 9x14 cm Ebat - Cep Boy
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2014
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Şamua Kağıt
Dili: Türkçe - Arapça
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Yüce Allah'a hamd-ü senâ ve O'nun yüce Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v.)'e sonsuz salât ve selâm olsun. Dinî ibadetlerin ayrılmaz bir unsuru olan duâ, günlük hayatımızın da birçok safhalarında bize destek olan manevi bir kuvvettir. 
Duâ kelimesinin aslı Arapça olup 'çağrı' anlamına gelmektedir. Kur'ân-ı Kerim'de ise 'ibadet', bazılarında 'yardım istemek', bazılarında ise talep etmek anlamlarına gelen duâ, Kur'ân'a göre, "Kulun bütün benliğiyle Allah'a yönelmesi ve gücü sınırlı ve sonlu bir varlık olan insanın, gücü sınırsız ve sonsuz bir kudret karşısında acizliğini kabul ederek yardım dilemesi" şeklinde tanımlanmaktadır.
Kur'ân-ı Kerim'e göre duâ etmek, Allah (c.c.)'a ulaşabilmenin en kolay yoludur. İnsan kulluk bilincinde olduğu sürece Allah katında bir değer kazanabilir. Bu yüzden insanın Allah (c.c.)'a yökazanabilir. yönelmesi, hataları konusunda Allah (c.c.)'a itirafta bulunması ve sadece Allah (c.c.)'tan yardım dilemesi gerekmektedir.
Numân bin Beşîr (r.a.)'den rivayete göre, Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: "Duâ ibadettir." Sonra Mü'min sûresi 60. ayetini okudu: "Ama Rabbiniz buyuruyor ki: 'Bana duâ edin, duânızı kabul edeyim. Şüphesiz ki, bana kulluk etmekten ululuk taslayarak çekinenler, aşağılık bir halde Cehenneme gireceklerdir.' " (Tirmizi, Daavat, h. no: 3372; İbni Mace, Duâ, h. no: 3828.)SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Aslında duâ, yaşamın geneline yayılacak başlı başına bir ibadettir. Çünkü insanların tamamı duâya muhtaçtır. Duâ eden insan, karşısına çıkabilecek zor ya da kolay her türlü durumu, tüm olayları, kâinatın yaratıcısı ve tek hakimi olan Allah (c.c.)'a havale etmiş demektir. Bir sorunu çözmenin ya da önlemenin bütün yollarının Allah (c.c.)'a dayandığını bilmek mü'min için bir ferahlık ve güven kaynağıdır.
Duâ, Kur'ân-ı Kerim'de ve Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in hadis-i şeriflflerinde yüzlerce yerde 'kulluğun sırrı' olarak belirtilmiştir.
İbadetin ruhu olan duâ, bir mü'minin Allah-u Teâlâ'ya olan inancının ve bağlılığının bir göstergesidir.
Duâ, sadece bir hacet talep etmek için yapılmaz. Duâ, manevi sıkıntı içinde bocalayan insan için huzura kavuşma vasıtasıdır.
Duâ, Cenâb-ı Hakk'ı anmaktır. Allah-u Teâlâ'ya vasıtasız yalvarıp yakarma ile yaklaşmak; Dergâh-ı İlâhi'den hayır, merhamet ve yardım talep etmektir.
Çok faziletli bir ibadet olan duâ, hiç şüphe yok ki içi yanan, ıstırap çeken dertli bir kulun, bütün varlıkların büyük yaratıcısı olan Allah-u Teâlâ'ya bir yalvarışıdır.SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Kur'ân-ı Kerim'de birçok yerde ve Peygamber Efendimizin birçok hadis-i şeriflflerinde duânın önemine atıfta bulunulmuştur. Aşağıdaki bölümde bu âyet ve hadislerden birkaçını nakledeceğiz:
"Ve şayet kullarım sana beni sorarlarsa onlara çok yakın olduğumu söyle. Bana duâ edince duâ edenin duâsına icabet ederim. O halde onlar da benim davetime koşsunlar ve bana hakkıyla iman etsinler ki maksatlarına nail olabilsinler!" (Bakara Suresi, 186.)
Duânın önemini belirten âyetlerden biri de şuDuânın şudur:
"De ki: Sizin duânız (ibadetiniz) olmasa, Rabbim size ne diye kıymet versin ki? Madem ki yalanladınız, öyle ise yarın ceza yakanıza muhakkak yapışacaktır!" (Furkan, 77.)
Hadisler:
Ebu Hureyre'den rivayet edilen bir hadiste, Allah Resulü (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: "Allah katında duâdan daha üstün bir şey yoktur." (Tirmizi, Daavat, h. no: 3370.)SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
"Size düşmanlarınızdan koruyacak, rızkınızın bol bol gelmesini sağlayacak bir hususu göstereyim mi? Gece gündüz Allah'a duâ ediniz. Şüphesiz duâ, mü'minin silahıdır." (Heysemi, M. Zevaid, 10/147.)
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Günlük Yaşamda En Güzel Dualar ve Zikirler, Manevi Reçeteler, İsmail Aydın, Cep Boy Günlük Yaşamda En Güzel Dualar ve Zikirler, Manevi Reçeteler, İsmail Aydın, Cep Boy, Günlük Yaşamda En Güzel Dualar ve Zikirler - Manevi Reçeteler - İsmail Aydın, -İlaveli Yeni Baskı - Cep Boy -, Kaynakları İle Birlikte Yer Almaktadır.'', duaların gücü, dualar ve tılsımlar, dualar ve sırları, dualar ve faziletleri, dualar ve sureler, dualar ve anlamları, dualar dinle, dualar ve zikirler imam nevevi,ayetel kürsi, dualar ve anlamları, dualar ve sureler sesli okunuşu, dualar ve sureler anlamları, dualar ve sureler indir, dualar ve sureler dinle, dualar dinle, namaz duaları,şifalı dualar hazinesi arif pamuk, şifalı ayetler, şifa duaları, ayetel kürsi, şifalı taşlar, şifalı meyveler, şifalı bitkiler ahmet maranki, şifalı otlar,şifa veren dualar, şifalı dualar, şifalı ayetler dualar,, Saadet Yayınevi, Dua Havas Dualar ve Zikirler Cep - Saadet
Günlük Yaşamda En Güzel Dualar ve Zikirler, Manevi Reçeteler, İsmail Aydın, Cep Boy

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.