Gıybeti Bıraktıran Kitap, Cüneyt Gezer

Gıybeti Bıraktıran Kitap, Cüneyt Gezer

Kategori
Yayınevi
Barkod
gıybeti bıraktıran kitap, gelenek yayınları
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Gıybeti Bıraktıran Kitap, Cüneyt Gezer
"Ey iman edenler; zandan sakının; çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin gizli yönlerini araştırmayın. Kiminiz kiminizin gıybetini yapmasın. Sizden biriniz, ölü kardeşinin etini yemeyi sever mi? İşte, bundan tiksindiniz. Allah'tan korkup-sakının. Şüphesiz Allah, tevbeleri kabul edendir, çok esirgeyendir."
"GIYBETİ BIRAKTIRAN KİTAP" adını verdiğim bu çalışma; belirli bir zaman diliminde edindiğim tecrübeler ve bilgi birikiminin sonucu oluşmuştur.
Doğruyu bulmak için deli gibi kitap okuduğum zamanlarda, mutasavvıflarım da eserlerinden bir hayli istifade etmiştim.
Bu mükemmel eserlerin içinde, gıybet ve gıybetle bağlantılı konularda yapılmış olan tespitler, her nedense kafamda yer etmişti. Ayrıca bu bilgilerin yanı sıra yaşadıklarım neticesinde, bu konuda engin tecrübelere de sahip olmuştum. Zamanla ben de, bu bilgi ve tecrübeleri insanlarla paylaşma iştiyakı var olmuştu. Bunları insanlara aktarmak için, sözlü anlatım yolunu yetersiz buluyordum. Bir gün bir yazar abimizle konuşurken, gıybetle bağlantılı konularda insanların düştüğü hatalardan bahis açılmıştı.
Ben, "Bu konuları kitaplaştırıp, insanların bu şekilde şuurlandırılması gerekir." demiştim. Bunun üzerine yazar abimiz "Tabii böyle bir şey çok gerekli, çok iyi olur." dedi. Ben de "Aslında benim de bu konuyla ilgili bazı tespitlerim var, bu tespitleri kitaplaştırmayı çok arzu ederdim" dedim. O da "Yazmaman için hiçbir neden yok, çok önemli bir konu, yazarsan çok iyi olur." diyerek beni bu konuda kitap yazmaya teşvik etti. Ben de bu şekilde yazmaya karar verdim. Hem böylelikle daha önce edinmiş olduğum bilgi birikimlerimi ve tecrübelerimi aktarabilecektim. Niye bu bilgiler ve tecrübeler aktarılmalıydı? Çünkü toplum hayatını yaşanılır olmaktan çıkaran, gıybetin yapılmasının en başlıca sebeplerinden biri bilgi eksikliği idi. Bu bilgisizlikten dolayı bazıları yaptıklarının, gıybet olduğundan bile habersizdi. Ayrıca insanlar; gıybetin ne kadar büyük zararlar getirdiğini bilmekten de çok uzaktılar. Öte yandan bazıları, birçok ahkam-ı diniye’yi nefislerine uydurduğu gibi gıybet yapmanın caiz olduğu yerleri de nefislerine uyduruyorlardı.
Hasbelkader ben de epey gıybet ortamlarında bulunmuşştum. Böylelikle gıybet probleminin nedenlerine daha iyi tanık olma fırsatına sahip oldum. Gördüklerimin neticesinde; gıybetin bırakılması veya maksimum azaltılmasının mümkün olabilmesi için, gıybet konusunda bireylerin iyice bilgilenmesi ve şuurlannması gerektiğini fark ettim. İşte, bu sebeple gıybetle ilgili bu bilgi birikimlerimi ve engin tecrübelerimi başkalarına aktarmaya kenndimi zorunlu hissettim.
Bu kitapta anlatacaklarımın hem bana, hem de başkalarına faydalı olacağı ümidini taşımaktayım.
Fazla akademik bir değeri bulunmayan bu çalışmamda esas güdülen maksat, ALLAH (CC)’ın rızasıdır.

Yazar: Cüneyt Gezer
Katagori: Gıybet ve Dille İşlenen Günahlar Hakkında Ehli Sünnet Kaynaklardan Uyarılar ve Tavsiyeler
Sayfa Sayısı: 256
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
Gıybeti Bıraktıran Kitap, Cüneyt Gezer Gıybeti Bıraktıran Kitap, Cüneyt Gezer, cüneyt gezer gıybeti bıraktıran kitap dilin afetleri dedikodu zararları okul yayınları kitapları ucuz fiyata toptan satın al sipariş ver, Okul Yayınları, Sohbet Vaaz gıybeti bıraktıran kitap, gelenek yayınları
Gıybeti Bıraktıran Kitap, Cüneyt Gezer

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.