Yeni
Kumeyl Duası Arapça Türkçe Okunuşlu Cevşen Ve Esmaül Hüsna Zikir Zamanı Sayısı Zamanları ve Faydaları

Kumeyl Duası Arapça Türkçe Okunuşlu Cevşen Ve Esmaül Hüsna Zikir Zamanı Sayısı Zamanları ve Faydaları

Kategori
Yayınevi
Barkod
Zikir Zamanı Esmaül Hüsna Kitabı
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Zikir Zamanı Esma-ül Hüsna, Kumeyl Duası Ve Cevşen Türkçe Okunuşu
*Kitapta Zikir Sayısı, Zikir Zamanı, Özellikleri ve Faydaları Yer Almaktadır.
"Kalpler, Ancak Allah'ı Zikretmekle Yatışır."
"Kalbin temizliğinin temeli Allah'ı anma ile meşgul olmasıdır."
Allah'ın 99 ismini zikretmek insanın gündelik hayatını değiştiriyor. Akademisyenler ve doktorlar bu konuda hemfikir. Mesela sabırsız biri 'Ya Sabır' çekerek sabırlı olmayı başarabilir. Peki hangi ismi, günde kaç kez ve hangi halimiz için zikretmemiz gerekir? kitapta tüm bunlar  zamanları ve faydaları ile birlikte ayrıntısı ile yer alıyor....
Merhametsizlere 'Er Rahim', 'Er Rahman', aşırı sinirlilere 'El Halim', sevgi ve muhabbeti az olanlara 'El Vedud', nereye gideceğini bilemeyenlere 'Er Reşid, sıkıntı içinde olanlara 'El Vekil'... Esmaül Hüsna yani Allah'ın isim ve sıfatlarını günlük hayatta zikretmenin insana pratik yararları var. Bu konuda ilahiyatçılar da doktorlar da hemfikir. Esmaü'l Hüsna üzerinde araştırma yapan isimlerden Dr. Ender Saraç sinirli birinin 'El-Halim' esmasını çekerek daha halim selim biri olabileceğine inanıyor. Tıpkı sabırsız birinin 'Ya Sabır' çekerek sabırlı olmayı becerebilmesi, merhametsiz birinin 'Er-Rahman, Er-Rahim' çekerek merhamet sahibi olmayı başardığı gibi.
Alimler Esmaü'l Hüsna bilgisinin Allah-âlem ilişkisine ışık tutması ve sonuçta Allah'ı tanıma açısından büyük önem taşıdığına vurgu yapıyorlar. Zira Kur'an'da da geçen bütün bu isim ve sıfatlar Allah'ı tanıtmakta.
 Allah'ı, isim ve sıfatlarıyla tanımak, O'nu her an yanında hissetmek, insan için büyük bir emniyet ve saadet vesilesi. Kişi inandığı Allah'ın isimlerini ve manalarını bilmekle vasıtasız olarak O'nunla bir nevi dostluk ve diyalog kurma imkanı bulmuş olur.
Bu güzel isimlerin bir kısmı Cenab-ı Hakk'ın varlığını ispat eder. Allah'ın Hayy, Baki, Kayyum gibi sıfatları onun varlığını inkar edenleri reddeder. Bazı sıfatları ise birliğini ispat eder. Vahid, Ehad, Samed, Ganiyy gibi. Güzel isimlerinin bir kısmı bütün varlıkların vücut bulmasında tek sebebin Cenab-ı Hak olduğunu ispat eder. Halik, Bari, Musavvir, Kavi gibi. İsimlerin bir kısmı da bütün âlemi tedbir ve idare edenin sadece Allah olduğunu gösterir. Bir kısmı da onun bütün noksan sıfatlardan uzak olduğunu, hiçbir varlığa benzemediğini ve kimseye muhtaç olmadığını ispat eder. Kuddus, Muhit, Mecid gibi...
Allah'ın her biri sonsuz sırlar taşıyan isimleri, aynı zamanda kullarının ona yöneldiği birer kapı mahiyetinde. Farklı ihtiyaçlar içindeki insanlar, o derdinin devası olan ilâhî ismi zikrederek Allah'a halini arz eder. Mesela hasta olan bir insan, "Rahîm ve Raûf" veya "Şâfî ve Muâfî" isimleriyle; ihtiyaç sahibi fakir bir insan "Rezzâk, Fettâh, Kerîm ve Vehhâb" isimleriyle; ilme ihtiyaç duyan bir insan "Allâmu'l-Guyûb" ismiyle; hidayete mazhar olmak isteyen bir insan "Hâdî ve Nûr" isimleriyle; sabırlı olmak isteyen bir insan da "Sabûr" ismiyle duada bulunur.
Her insanda bir ismin tecellisi ön palana çıkabilir mi?
Fahrettin Razi'nin açıklamasına göre Allah'ın isimlerinden her birisi belli bir manaya delalet eder. Hangi ruha o mana galip gelirse o ruhun o isimle daha sıkı münasebeti bulunur. Üstelik o ismi zikretmeye devam ederse süratle o isimden istifade eder. Ancak burada insanın aklına hemen "Hangi Esma'yı günde kaç kez zikretmeliyim?" sorusu geliyor. Uzmanlar, 'İnsanlar hangi ismine ihtiyaç duyuyorlarsa bu ihtiyacı ölçüsünde Allah'ı anmalı' cevabını veriyor. Ama bizim aşağıda vereceğimiz rakamlar genelde ilgili ismin ebced hesabı yapılarak elde edilen rakamlar.
"En güzel isimler Allah'ındır, o halde bu isimlerle O'na dua edin. O'nun isimleri konusunda haktan sapanları terk edin. Onlar işlediklerinin cezasını çekeceklerdir." (Ar'af, 180)
"O'dur Allah, O'ndan başka yoktur ilah. En güzel isimler ve vasıflar O'nundurom." (Taha, 8)

Hazırlayan: Hacı Ali Küçükakın
Katagori: Esmaül Hüsna Allahın En Güzel İsimleri, Sırları, Zikir Sayısı, Zikir Zamanı, Özellikleri ve Faydaları
Sayfa Sayısı: 296
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: Konya
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: 1. Hamur Kağıt
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
Kumeyl Duası Arapça Türkçe Okunuşlu Cevşen Ve Esmaül Hüsna Zikir Zamanı Sayısı Zamanları ve Faydaları Kumeyl Duası Arapça Türkçe Okunuşlu Cevşen Ve Esmaül Hüsna Zikir Zamanı Sayısı Zamanları ve Faydaları, zikir zamanı esmaül hüsna kitabı tablet yayınları konya kumeyl duası vevşen-i kebir türkçe kkunuşu havası zikir ebced sayısı satış sipariş, Tablet Yayınları, Dua Havas Zikir Zamanı Esmaül Hüsna Kitabı
Kumeyl Duası Arapça Türkçe Okunuşlu Cevşen Ve Esmaül Hüsna Zikir Zamanı Sayısı Zamanları ve Faydaları

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.