El-Kasidetü'l Muzariyye ve Şerhi - İmâm-ı Busîrî'nin Unutulan Eseri 
"Dertlere Deva Olan,Rasulullah S.a.v Efendimiz'i Rüyada Görmeye Vesile Olan,Okuyanın Sevaplarını Yazmak Melekleri Dahi Yoran, Salatlardan Oluşan El-Kasidetü'l Muzariyye"
www.kitaptakipcileri.com
Yazar: El İmam Muhammed El Busiri
Hazırlayan: Mahmut Haseni
Mizanpaj: Barbaros Parisa
Katagori: Salavat-ı Şerifeler - Dualar
Sayfa Sayısı: 348
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Arapça - Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
www.kitaptakipcileri.com
İmâm-ı Bûsîrî (Rahimehullâh) çok sıkıntılı olduğu bir gece rahatlamak niyetiyle sahile inip Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) Efendimiz'e getirilen salevâtlardan oluşan beyitlerini şiir şeklinde söylemeye başlar ve kırkıncı beyite geldiğinde denizin üzerinde güzel yüzlü, nur gibi ve tertemiz elbiseler içerisinde olan birinin kendisine doğru gelmekte olduğunu fark eder, hatta o zâtın nuru yerle göğü aydınlatmaktadır.
Gördüğü o zat İmâm-ı Bûsîrî (Rahimehullâh)a yaklaşınca selam verir ve ardından şöyle buyurur: "Beni büyük bir müjdeci ve gerçek bir uyarıcı olarak hak ile gönderen Allâh-u Te'âlâ'ya yemin olsun ki sen, bu okuduğun kasîdenin sevaplarını yazma hususunda yedi kat göklerdeki ve yerlerdeki, hatta Arş ve Kürsî'de görevli olan bütün melekleri yordun. Hangi bir Müslüman bu kasîdeyi her farz namazın ardından okursa o kişi cennetteki Firdevs-i Âlâ'da benimle beraber olacaktır." (Süleyman el-Kerderî el-Basrî, Şerhu'l-Kasîdeti'l-Muzariyye, verak:2-3, -Süleymaniye Kütüphanesi, Aşir Efendi Kısmı, 302 numaralı nüsha-)
Daha sonra o gelen zat geldiği tarafa doğru giderek gözden kaybolur. Bunun üzerine İmâm-ı Bûsîrî (Rahimehullâh) şöyle der: "O zaman anladım ki bu zat kesinlikle Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)Efendimiz'di. Her kim bir sıkıntı, dert ve bela anında bu kasîdeyi okursa, Allâh-u Te'âlâ da onun duasını kabul eder ve muradını ihsân eder."www.kitaptakipcileri.com
Biz de İbni Mesud (Radıyallâhu Anh)dan rivayet edilen bir hadîs-i şerifte Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) Efendimiz'in: "İnsanların kıyamet gününde bana en yakın olanı, bana en çok salevât getirendir" (İbni Ebî Şeybe, el-Musannef, no:32447, 11/505) buyurmasına binaen, başından sonuna kadar Kâinatın Sultanı olan Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) Efendimiz'e getirilen çok kıymetli ve büyük salevât-ı şerîfelerden ibaret olan bu kasîde-i mübârekeyi çokça okumaya gayret gösterelim. Çalışmak bizden, muvaffakiyet ise ancak Allâh-u Te'âlâ'dandır.
www.kitaptakipcileri.com
Altı yüz tarihlerinde Mısır da İmamı Bûsi isimli 1 zat vardı . Padişahların yanlarında oturu onları şiirle medh ederdi .Şöyle anlatıyor: 
"Bana felç hastalığı geldi . Belimden aşağı tutmaz oldu . Hekimler benim bu hastalığımın çaresi bulamadılar . İçimden dedim ki: 
"Ben bu kadar padişahları övdüm . Cenab Peygamber i de 1 kaside ile öveyim , beni bu dertte fakat o kurtarır/ 
Bu niyetle Kaside-i Bürde yi yazdım . Cenab Peygamber (s .a .v .) düş da bana geldi: "Kaside y oku ." dedi . Önünde okudum . Bazı yerlerini düzeltti vede bana dedi ki: "Neren hastadır ?" Gösterdim . 
www.kitaptakipcileri.com
 Mübarek ellerini zaman sürmez Rahatsızlık ayağımın altından akıp gitti .Ben de bundan sonra padişahların neşriyat a gitmedim , dünyaya küstüm , darıldım , "Beni 1 Rahatsızlık tan kurtaramadılar" dedim . Gece gündüz Efendimiz (s .a .v .) in üzerine salavat-ı şerife getirmeye başladım ."
 Bu zat Kaside-i Bürde den farkli Kaside-i Hemziyye yi yazdı .
"Bunlardan farkli Kaside-i Mudariyye yi yazmaya başlamıştım . İskenderiye de limanda oturuyordum . Baktım ki güzel yüzlü , güzel elbiseli vede güzel kokulu 1 zat denizin üzerinden geliyor . Bu hale taaccüb ettim: "Ya Rabbi , bu kimdir ?" dedim . Meğer o gelen Cenabı Peygamber (s .a .v .) miş . Yanıma geldi , elimi sıktı vede buyurdu ki: www.kitaptakipcileri.com
"Artık yaptığın kasideler yeter . Yedi kat sema vede 7 kat yerdeki , arş vede kürsideki melekleri sevap yazmaktan yordun . Ümmetime benden selam götür . Her kim bu Kaside-i Mudariyye yi 5 vakit namazlardan sonra günde 5 kez okursa , Cennette onunla yanyana komşu olacağız ."
 Bu Kaside-i Mudariyye çook kıymetlidir . Bunun kıymetini bilmelidir . Her kim bu kasideyi darda , sıkıntı yada 1 şiddette kaldığında okur da , Allah(cc) Teala ya duada bulunursa , Cenabı Ecelli Alâ içinde bulunduğu kederli halinden onu feraha çıkarır .
 * Her gün 1 kez okuyan Efendimiz (s .a .v .) i düşünde görür . 
www.kitaptakipcileri.com
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
El Kasidetül Muzariyye ve Şerhi İmamı Busiri El Kasidetül Muzariyye ve Şerhi İmamı Busiri, Arifan yayınları, El-Kasidetü'l Muzariyye ve Şerhi Kitabı,İmâm-ı Busîrî'nin Unutulan Eseri, Dualar, Salevat-ı Şerife, ''Dertlere Deva Olan,Rasulullah S.a.v Efendimiz'i Rüyada Görmeye, bürde lalegül cübbeli hoca kitap satın al sipariş ver, Cübbeli Ahmet Hoca, Dua Havas arifan yayınları kaside dua kitabı
El Kasidetül Muzariyye ve Şerhi İmamı Busiri

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.