El Ezkar, Peygamberimizden Dualar ve Zikirler, İmamı Nevevi, Arapça Türkçe Okunuşu Ve Meali, Büyük Boy Şamua Kağıt 600 Sayfa

El Ezkar, Peygamberimizden Dualar ve Zikirler, İmamı Nevevi, Arapça Türkçe Okunuşu Ve Meali, Büyük Boy Şamua Kağıt 600 Sayfa

Yayınevi
Barkod
peygamberimizin dilinden dua el ezkar kitabı, şifa
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
El-Ezkâr, Peygamberimiz S.A.V den Duâlar ve Zikirler, İmam-ı Nevevi
Büyük Boy, 17x24 cm Ebat, Ciltli, Şamua Kağıt, 600 Sayfa
-Duâların Arapça Metni, Türkçe Okunuşu, Mealleri, Faziletleri
"Rasulullah'tan (S.A.V.) Dilinden Dualar ve Zikirler" ismi altında sunduğumuz "El-Ezkar" tercümesi, Hicri 6. yüzyılda yaşayan Büyük Hadis Alimi, Şeyh'ul-İslam ve bugün "Riyazus Salihin" isimli meşhur hadis kitabıyla herkesçe tanınan, İmam Nevevi Hazretlerinin te'lif ettiği bu çok değerli tercüme, dua, edep ve zikirler mevzuunda özlemi çekilen boşluğu doldurmuş olacaktır.eskilerin, bu kitabı alamayanlar hakkında deyim haline getirdikleri şiirleşmiş bir sözü vardır: Sat evini, al Ezkar'ı. Alıp okuduğunuz zaman aynı düşünceye sahip olacağınıza inandığımız bu eser, ma'nevi hayatımızın incisi olacak ve sizleri, "Dua mü'minin silahıdır" Hadis-i Şerifinin sırrına ulaştıracaktır.
Eserin, dikkati çeken en mühim özellikleri olarak:Bütün dua ve zikirlerin kaynağını Hadisi Şeriflerin teşkil etmesi;Bu rivayet edilen hadislerin, kimden rivayet edildiği, hangi hadis kitabından nakledildiği ve hadis kritiğine göre sıhhat derecesinin bildirilmesi,Hadisi şeriflerde geçen dua ve zikirler üzerinde büyük fakih ve alimlerin ince görüşleri ve sonunda en makbul görüşün tebarüz ettirilmesi,Eserin, münhasıran dua ve zikirlerin derlendiği bir dua mecmuası olmaktan ziyade amel edilecek mükemmel bir ibadet kitabı hüviyetini taşımasını zikredebiliriz..."

Yazar: İmam-ı Nevevi
Tercüme: Muhammed Taha
Genel Yayın Yönetmeni: İsmail Çelik
Kapak Tasarım: Sercan Aslan, İrfan Güngörür
Katagori: Dualar ve Zikirler
Sayfa Sayısı: 600
Boyut: 17 x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Kapak Türü: Ciltli
Kağıt Türü: Şamua Kağıt
Dili: Türkçe - Arapça
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

 Dua Allah’a yalvarmak, yakarmak, ihtiyaçlarını arzetmek, Ondan yardım istemek, Onu ululamak ve yüceltmek demektir. Dünyada yaratılan her şey Allah’a muhtaçtır ve O’na kulluk etmekle yükümlüdür. Allah’a kulluğumuzun en önemli göstergelerinden biri de duadır. Resulullah’ın (sallallahu aleyhi ve selem) ifadesiyle; "Dua bizzat ibadettir.”  Dua insanın Allah’ın yüceliği karşısında acziyetini itiraf etmesi ve O’nun lütuf ve ihsanını istemesidir.

 Allah Teala mutlaka dualarımıza karşılık verir. nitekim bir ayet-i kerimede şöyle buyrulmaktadır.

"(Ey Muhammad!) Kulları sana beni sorduğunda (söyle onlara) : Ben çok yakınım. Bana dua ettiği vakit dua edenin dileğine karşılık veririm. O halde (kullarım da) benim davetime uysunlar ve bana inansınlar ki, doğru yolu bulsunlar.” 
 İnanan insanlar hiçbir zaman dualarına icabet edilmediğini yanılgısına düşmemelidirler. Allah Teala bütün dualarımızı işitir. Biliriz ki, dualarımızın karşılık bulması ve icabet edilmesi şu şekillerden biri ile olur
 -Ya istediğimiz bizzat gerçekleşir,
-Veya daha hayırlısı verilir,
-Veya bütün dünyada bizzat gerçekleşmese bile ahirette mutlaka karşılık bulur,
-Veya istenen şeyin mukabili olarak dünyadaki bir sıkıntı def edilir.
 Bütün bunlarla birlikte sözlü dualarımızı, fiili dualarımızlabirleştirmeliyiz. Hiçbir emek ve gayret göstermeden Allah Teala’dan bir takım isteklerde bulunmak inancımızla bağdaşmaz.   
Selman-ı Farısi’nin bildirdiği hadis-i şerifte, Resul-i Ekrem (s.a.v): "Muhakkak ki Allahu Teala, huzurunda ellerini uzatıp kendisinden isteyen kulunun o iki elini boş çevirmek haya eder” buyurdu.
Dua ibadettir. Dua; mü’minin silahı, göklerin ve yerin nurudur. Genişlik zamanında çok dua eden kimsenin, bela ve musibet zamanında yaptığı dualarıkabul olur. Dua, ibadetlerin can damarıdır; yer gök dua ile kaimdir. SİTE: 
 Hiçbir sakınma takdiri değiştirmez. Fakat  dua, inmiş ve inmemiş olan şeylere fayda verir. Duanın belayı def etmesi de, kaza ve kaderdir. Kalkan, oka siper olduğu gibi, su, yerden otun yeşermesine sebep olduğu gibi, dua da, Allahu Teala’nın merhametinin gelmesine sebeptir. Bir hadis-i şerifte sevgili Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyurur: "Kazai muallakı hiçbir şey değiştiremez. Yalnız  duadeğiştirir ve ömrü yalnız; ihsan, iyilik arttırır.”
 İmam Nevevi (r.a), haklı şöhretiyle İslam alemine malolmuş bu eserinde dua ile ilgili merak ettiğimiz her şeyi anlatmış ve bir mü’mine hayatı boyunca lazım olacak bütün dua çeşitlerini, gerek Resululah’tan gerekse ümmetin yıldızları sahabi-i kiramın ağzında izlere nakletmiştir. Bizler, Şifa Yayınları olarak bu güzide eseri, güzel bir çeviri ile siz kıymetli okuyucularımıza sunmakla gurur duyuyoruz.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
El Ezkar, Peygamberimizden Dualar ve Zikirler, İmamı Nevevi, Arapça Türkçe Okunuşu Ve Meali, Büyük Boy Şamua Kağıt 600 Sayfa El Ezkar, Peygamberimizden Dualar ve Zikirler, İmamı Nevevi, Arapça Türkçe Okunuşu Ve Meali, Büyük Boy Şamua Kağıt 600 Sayfa, el-ezkar kitabı peygamberimizden dualar ve zikirler imam-ı nevevi arapça türkçe okunuşlu tercümesi muhammed taha hadis satış sipariş, Şifa Yayınevi, Dua Havas peygamberimizin dilinden dua el ezkar kitabı, şifa
El Ezkar, Peygamberimizden Dualar ve Zikirler, İmamı Nevevi, Arapça Türkçe Okunuşu Ve Meali, Büyük Boy Şamua Kağıt 600 Sayfa

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.