Dürr-ü Meknûn Kasidesi - Saklı İnci -  Mp3 - Ahmet Mahmut Ünlü / Cübbeli Ahmet Hoca 
 
Dürrü Meknun Kasidesi İmam Azam Hazretlerine Mensup Olup Bu CD'de Cübbeli Ahmet Hocaefendi'nin kendi sesinden Okunmaktadır."

"Bu Kaside Kaza, Bela,Bulaşıcı Hastalık, Nazar, Fakirlik ve Büyüden Kurtarıp Sevince Boğar...

Allah-u Teâlâ'ya bî had hamd-ü sena, Habib'ine ve Âl-i ashabına salevât-ı uzma ve teslîmat-ı ulyadan sonra; açıklamak istediğim husus: Bu fakir kardeşiniz, Rasûlullah (Sallallah-u Aleyhi ve Sellem)i hakkıyla tanımak bir yana sevmekten dahi aciz müflis bir aşıktır.

Hapis hayatımdan sonra kendi kendime, "Her sene Rasûlullah (Sallallah-u Aleyhi ve Sellem)in mevlid ayı olan Rebî'u'l-evvel'de Fahr-i kâinat (Sallallah-u Aleyhi ve Sellem) Efendimiz'in viladet-i şerifesi anısına, onunla ilgili, kısa da olsa bir eser hazırlayacağım" diye ahd etmiştim. 2002 Kasımında hapisten çıktıktan sonra 1424 (2003) sene-i hicriyyesinde "Şecere-i Nebeviyye", 1425 (2004) senesinde "Rasûlullah (Sallallah-u Aleyhi ve Sellem)i rüyada görmek" isimli risalelerimi te'lîfe muvaffak kılındığımdan dolayı Allah-u Teâlâ'ya hamd-ü senalar ederim.www.kitaptakipcileri.com

Kavuştuğumuz 1426 (2005) Rebî'û'l-evvel ayında da bu niyetimi gerçekleştirmek üzere, İmam-ı Âzam (Radıyallahu Anh)a ait "el-Kasidetü'l-Meymûnetü'l-Mübareketü'n-Nu'maniyye", diğer bir rivayette, "ed-Dürrü'l-meknûn" isimli bu muhteşem risalenin tercemesini sizlere takdime muvaffak kılınışımdan dolayı Allah-u Teâlâ'ya o kadar hamd-ü senalar ederim ki bu şükür sayesinde hayatımın son senesine kadar bu niyetimi tahkike nail kılınayım! Âmin!

Bu sene vakit darlığından dolayı tercemeyle iktifa edip, geniş bir şerh ve izaha zaman bulamadım. Allah-u Teâlâ'dan niyazım, her beyti tafsilatlı bir şekilde şerhe en kısa zamanda muvaffak kılmasıdır. Elliüç beyitten müteşekkil bu kaside evvelce bu fakirde mahtuta (yazma) olarak mevcuttu ki bu eser, 1306 sene-i hicriyyesinde, Muhammed Şevki Efendi'nin telâmîzinden olan Bakkal Ârif nâmıyla maruf es-Seyyid el-Hac Ahmed el-Ârif (Rahime-humullah) tarafından eşsiz bir hat sanatıyla kaleme alınmıştır.

Biz bu şâheseri, risalemizin, Arapçada baş taraf olan sağ başına aynen tabettik. Daha sonra bu risaleyi, el-Hac İbrahim ibni Muhammed el-Yelevaci (Rahimehullah) tarafından, 1265 senesinde Halid ibni Zeyd Ebâ Eyyüb el-Ensarî (Radıye Anhü'l-Bârî) (Eyüp Sultan) civarındaki Yazılı medresesinde cem ve Osmanlıca mevzun nazımla terceme edilip 1279'da Mustafa Şükri tarafından tahrir ve el-Hac Halil tarafından tab edilen: "el-Mecme'atü'l-Kübra mine'l-kasâidi'l-fuhra fî hakk-ı Nebiyyinâ Muhammedini'l-Büşra Aleyh-i Salâtüllahi ve selamühü'l uzma" isimli mübarek mecmua'nın 58- 65. sayfaları arasında bulunca, matbu bir eseri kaynak gösterebilme cihetinden sevincim bir kat daha müzdad oldu.www.kitaptakipcileri.com

Allah-u Teâlâ, eserin sahibi İmam-ı Â'zam Efendimizden ve onun devrinden günümüze değin cem, terceme, hat, istinsah ve tab suretleriyle bu esere hizmet edenlerden ve okuyanlardan razı olsun. İthaf olunduğu Seyyidü'l-beşer Efendimiz (Sallallah-u Aleyhi ve Sellem) hürmetine, dünyada himmetini, ukbada şefaatini ihsan buyursun. Âmin! Yâ Mu'în!

Ahmet Mahmut Ünlü -Cübbeli Ahmet Hoca

Kaside'nin Telf Sebebi ve Telif Mahalli

Hanefi mezhebine bağlıların imamı ebu hanife hazretleri, hacca gittiği (55 seferin birnde) Tavza-i Mudahhara'ya riyasız bir şekilde yüz sürerken Bu kaside kalbine ilham edildi Muhabbet denizi coşup dalgalar kabardıkça , her mısraı nice saklı sırlar taşıyan ve manevi sahada gizli inci mesabesinde olan bu peygamber övgüleri ardı ardına diziliverdi...

Ravza-ı mutahharayı ziyareti esnasında doğuş[1] olarak inşad eyledikleri bir kasidedir. Bu kaside ile Efendiler Efendisi Rasûlüllah sallallâhü aleyhi ve selleme muhabbet ve yakınlık murad etmişler ve kimsenin duymayacağı bir şekilde Huzur-u Rasûlüllah’da tekellüm eylemişlerdir. İmam-ı Âzam ziyaretten sonra Medine-i Münevvere müezzininin kendi kasidesini  irâd ederken görünce şaşırıp baka kalmış ve sormuştur:

-Bu kaside kime aittir? Müezzin:

-Ebû Hanîfe Nû’man ibn-i Sâbitin’dir.

-Onu tanıyor musun?

-Hayır.

-Öyle ise bu kaside-i kimden öğrendin?

Müezzin dedi ki;

-Rüyamda, Rasûlüllah sallallâhü aleyhi ve sellem bana okudu ve bende ezberledim. Ayrıca, kaside-i minarelerden okumamı istedi.

www.kitaptakipcileri.com

Bu sözler üzerine İmam-ı Âzam Ebû Hanîfe radiyallâhü anhın gözlerinden yaşlar boşandı.

***

İmam-ı Nesefî "Tuhfe” isimli eserinde Şemsü’I Eimme-i Hulvanî (radiyallâhü anh) den şu nakli buraya aktaralım.

Rüyamda İbn-i Abbas radiyallâhü anhüma buyurdu ki:

"Müctehidlerin sultanı, Allah Teâlâ’nın dostu Ebû Hanife Nu’man İbni Sabit, Resûl-ü Ekrem ve Nebiyy-i Muhterem (sallallâhü aleyhi ve sellem) Efendimiz Hazretlerini, mübarek Ravza-ı mutahharada bir kaside ile medh eylemiştir ki bu kasideye:

"Dürr-ü meknûn (saklı inci)” ismi verilmiştir. Bu kasidenin birçok fazilet ve sırları vardır.

1-Her gün Ravza’nın hizmetçileri olan melekler ve Kerûbiyân bu kaside-i şerifeyi sabah, akşam okurlar.

2-Bu kaside-i okumaya devam edenlere afetler, kaza ve belalar uğramaz.

3-Düşmanlarını sevindirecek bir kötülükle karşılaşmazlar.

4- Ani gelen ölümden emin olurlar.

5-Bulunduğu eve ve mekâna veba gibi bulaşıcı hastalıklar girmez.

6-Okuyana ve bulunan yere büyü işlemez.

www.kitaptakipcileri.com

7-Devam edenlerin gönlü sevinç ve ferah dolar.


8-Günahları bağışlanır.


9-Her ne dilek için yedi gün ara vermeden devam edilirse istenen şey gerçekleşir.


İşte İbni Abbas (radiyallâhü anhuma) bana bunları anlatmıştı ki, ben uyandım. O zamana kadar bu kasideden haberdar olmadığım için Mekke-i mükerreme ve Medine-i Münevvere’de aradım. Nihayet, Bağdat’ta kâmil bir mürşidin yanında buldum. O şeyhi kâmil de duyulmamış diğer bazı özelliklerini bana nakletti. Ömrüm oldukça ben de onu okumaya devam edeceğimi adadım.

www.kitaptakipcileri.com

Diğer bazı özellikleri şunlardır.

10-Sadakatle okuyana son nefeste iman nasip olur.

11 -İhlâsla okumaya devam eden hiç fakirlik görmez.

12-Şevk ile kıraatine devam edene kem göz ve nazar isabet etmez.

13-Halisane okuyana hile ve tuzak işlemez.

14-Bir memlekete genel bir felaket isabet etse, bu kaside halisane okununca Allah Teâlâ onu def eder.

15-Okuyan kişinin bütün amelleri makbul olur.

16-Kasidenin akabinde yapılan her dua kabul olur.

Ayrıca Rasûlüllah sallallâhü aleyhi ve sellemi görmek niyeti okunursa rüyada görülür. Eğer manevi durumu müsait değilse bir Allah Teâlâ dostu ona tebşiratta bulunacaktır. www.kitaptakipcileri.com

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Dürrü Meknun Kasidesi Mp3 Cd - Cübbeli Ahmet Hoca Dürrü Meknun Kasidesi Mp3 Cd - Cübbeli Ahmet Hoca, Dürr-ü Meknûn Kasidesi - Saklı İnci - Mp3 - Ahmet Mahmut Ünlü / Cübbeli Ahmet Hoca, Dürrü Meknun Kasidesi İmam Azam Hazretlerine Mensup Olup Bu CD'de Cübbeli Ahmet Hocaefendi'nin kendi sesinden Okunmaktadır.''dürrü meknun kasidesi metni dürrü meknun ne demek, dürrü meknun şerhi, dürrüşehvar sultan, kaside i bürde, durruti, dürrü meknun okunuşu, dürrü meknun kasidesi, dürrü meknun kasidesi metni, dürrü meknun kasidesi dinle, dürrü meknun kasidesi okunuşu, dürrü meknun kasidesi indir, imamı azam kasidesi, arifan yayınları, dürrü meknun arapçası,korunmuş sır duası, korunmuş sır kitabı indir,, korunmuş sır cübbeli ahmet hoca, arifan, ahmet rufai, korunma yöntemleri, korunmuş sır kitabının fiyatı, korunmuş sır duasını,, Cübbeli Ahmet Hoca, Lalegül Dergisi Yayınları Dürrü Meknun Saklı İnci CD Mp3
Dürrü Meknun Kasidesi Mp3 Cd - Cübbeli Ahmet Hoca

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.