Diyanet İşleri Başkanlığı Din Görevlileri 15.000 Sorulu Cevaplı Temel Bilgi Hazinesi Sınav Hazırlık Kitabı Hasan Tekin,3 Cilt

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Görevlileri 15.000 Sorulu Cevaplı Temel Bilgi Hazinesi Sınav Hazırlık Kitabı Hasan Tekin,3 Cilt

Barkod
Diyanet Sınavı Hazırlık Kitabı
Vitrin Katagorisi
1.008,00 ₺
Aynı gün kargo
Diyanet İşleri Başkanlığı Din Görevlileri 15.000 Sorulu - Cevaplı Temel Bilgi Hazinesi - Hasan Tekin
3 Cilt - 1175 Sayfa - 15000 soru- 2500 kavram - 45 Çeşit Konu - 1. Hamur Kağıt  - Yeni Baskı - www.kitaptakipcileri.com
*Bütün Sınavlarda Başarının Yolu Bu Kitapları Okumaktan Geçer...
4 Yıllık Çalışmamız Sonucu Hazırlanan Bu Kitaplarda:
- 17.03.2013 TARİHİNDE YAPILAN YETERLİLİK SINAVINDA 80 SORUDAN 73'ÜNÜ YAKALADIK
-17.03.2013 TARİHİNDE YAPILAN  MBSTS'da  120 SORUDAN 100'ÜNÜ YAKALADIK
-02.09.2012 tarihinde D.İ.B'lığının yaptığı MBSTS'de sorulan (TOPLAM) 120 soruda 98 tanesini YAKALADIK.
-04.11.2012 tarihinde D.İ.B'lığının yaptığı DİYANET İŞLERİ UZMAN YARDIMCILIĞI YAZILI SINAVInda toplam 50 soruda 41 tanesini YAKALADIK. 
-25.12.2012 tarihinde D.İ.B'lığının yaptığı MURAKIPLIK sınavında toplam 50 soruda (16 sorusu Kur’an meali ve kanunlarla ilgili) 32 tanesini YAKALADIK

"Piyasada bulunan kitaplardan bilgi, teknik, görsel, içerik, soru sayısı ve kavramlar olarak eşi ve benzeri olmayan TEK kitaptır. Sınavlara girecek okuyucu kardeşlerime şimdiden başarılar dileriz."
Kitaptaki Konular:www.kitaptakipcileri.com
*Fıkıh  *Akaid *Kelam  *Hadis *İslam Tarihi  *Aklak *Beşeri Münasebet  *İslam Medeniyeti *4 Halife Dönemi  *Din Hizmetleri *Din Sosyolojisi  *Din Psikolojisi *Kur’an-ı Kerim  *Surelerin Özeti *Tecvid  *Tefsir *Kurban  *Namaz *Oruç   *Temizlik *Zekat  *Fıtır sadakası *Hitabet  *Mantık *Felsefe  *İslam Hukuku *Melekler  *Hac *İslami Genel Kültür  *Siyeri Nebi *Dinler Tarihi  *İslam Düşünce Tarihi *Mezhepler tarihi *Peygamberler Tarihi *Anlamlı İfadeler  *Genel Edebiyat *Mevzuat  *Anayasa *Ekonomi  *Hanımlara Özel Fetvalar *Diyanet Teşkilatı  *Kültür Sanat *Tarih  *Devlet Memurları Kanunu *Türk İslam Edebiyatı  *Coğrafya *Genel Kültür  *Eser-Yazar İlişkisi
 
www.kitaptakipcileri.com
 -1 Ciltteki Konular:

Kur’an’ı Kerim, Tecvid, Surelerin özeti, Tefsir, Zekât, Fıtır sadakası, Temizlik, Kurban, Hadis ve Namaz

-2. Ciltteki Konular:
www.kitaptakipcileri.com
Dinler Tarihi, Mezhepler Tarihi, Kelam, Akaid, Mantık, Felsefe, Hacc, Melekler, Peygamberler Tarihi, Fıkıh, İslam Hukuku, Oruç, Hitabet, Anlamlı ifadeler ve Hanımlarla ilgili konular

-3. Ciltteki Konular

İslam Tarihi, Peygamberimizin hayat kronolojisi, Ahlak, Anayasa, Tarih, Çoğrafya, Genel Edebiyat, İslam Edebiyatı, İslam Medeniyeti, Kultür-Sanat, Diyanet Teşkilatı, Mevzuat, Ekonomi, Dört Halife Dönemi, Ülkemizin ezellikleri, Dünya Ülkelerinin Özellikleri, Genel Kültür, İnkilap Tarihi, Din hizmetleri, Din Psikolojisi, Din Sosyolojisi, Kısaltmalar dizini ve İslami Genel Kültür
 
Kitabı Hazırlayanlar ve Emeği gecenler:
Mehmet ÇINAR         (Müftü)
M. Ali SEZER            (İlahiyatçı)
Abdullah KUMAŞ       (İlahiyatçı)
İsmail CELFİN          (İlahiyatçı)
Hasan TEKİN            (İlahiyat Önlisans)
Mehmet AKKURT       (İlahiyat Önlisans)
Mehmet AKSU           (İlahiyat Önlisans)
Salih AKDAĞ (İlahiyat Önlisans)
Ahmet TOPAL            (İlahiyat Önlisans)
Alpaslan BUĞDAYCI   (İlahiyat Önlisans)

Sayfa Sayısı: 1175
Cilt Sayısı: 3 Cilt
Boyut: 17 x 24 cm 
Basım Tarihi:  2013
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: 1. Hamur Kağıt
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
www.kitaptakipcileri.com
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu "Meslekî Bilgiler Seviye Tespit Sınavı’’  ve "Yeterlik Sınavı”nı kapsayacak şekilde HAZIRLANARAK HİZMETİNİZE SUNULMUŞTUR.

ÖNSÖZ

            Âlemlerin Rabbi olan Allah-ü Teâlâ’ya  hamdü senalar, Resûl-i Zişân Efendimiz Muhammed Mustafa’ya, onun Ehl-i Beytine ve bütün Ashabına milyarlarca salât ve selam olsun.
www.kitaptakipcileri.com
            Mesleki hayatımda karşılaştığım sınavlarda muhatap olduğum soruları görünce böyle bir esere ihtiyaç olduğunu gördük.  Müftü, Vaiz, İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım, Kur’an Kursu Öğreticilerini ve bu değerli görevlere aday olanların ihtiyaç duyacağı konuların, topluca bir eserde ulaşamadıklarından bu eksikliği ortadan kaldırmak maksadıyla eserimizi ele aldık.

            Asıl gayemiz, hem kendi meslektaşlarıma hizmet etmek, hem de HAKKIN RIZASINI KAZANMAK amacıyla Allah’ın adıyla başladığımız, siz değerli kardeşlerime çok faydalı olacağına inandığımız eseri tamamlayarak Allah’a şükür sizlerin hizmetine sunuyoruz.

Değerli okuyucularım!

            Üç ciltten meydana gelen bu kitabın, birinci cildinde; Kur’an’ı Kerim, Tecvid, Surelerin özeti, Tefsir, Zekât, Fıtır sadakası, Temizlik, Kurban, Hadis ve Namaz konularını işledik. İkinci cildinde; Dinler Tarihi, Mezhepler Tarihi, Kelam, Akaid, Mantık, Felsefe, Hacc, Melekler, Peygamberler Tarihi, Fıkıh, İslam Hukuku, Oruç, Hitabet, Anlamlı ifadeler ve Hanımlarla ilgili konular işlenmiştir. Üçüncü cildinde ise; İslam Tarihi, Peygamberimizin hayat kronolojisi, Ahlak, Anayasa, Tarih, Çoğrafya, Genel Edebiyat, İslam Edebiyatı, İslam Medeniyeti, Kultür-Sanat, Diyanet Teşkilatı, Mevzuat, Ekonomi, Dört Halife Dönemi, Ülkemizin ezellikleri, Dünya Ülkelerinin Özellikleri, Genel Kültür, İnkilap Tarihi, Din hizmetleri, Din Psikolojisi, Din Sosyolojisi, Kısaltmalar dizini ve İslami Genel Kültür konuları işlenmiştir.

 

            Bu kitabın farklı bir yanı da, okuyucunun, birine veya birkaçına şurada burada rastlamış, duymuş olabileceği güzel SORULARIN çoğunu bir araya toplamasıdır. Yukarda da belirttiğimiz gibi bu, geniş ve detaylı bir araştırmanın, çok çeşitli kaynakları ve siteleri dikkatle taramanın sonucunda mümkün olmuştur.

            Elinizde bulunan bu kitabı sadece sınavlarda yeterli puan almak için değil, Müftü, Vaiz, İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım, Kur’an Kursu Öğreticileri ve  bu görevlere aday olanların devamlı surette başvurabilecekleri kılavuz kitabı olması temennisi ile hazırladık. Günümüzde her meslek erbabı kendi alanında çeşitli sınavlara tabi tutulmaktadırlar. Din Hizmetinde görev almak isteyen kişilerin seçiminde de Mesleki Bilgi Seviye Tespit Sınavı ve Yeterlik Sınavları hayati önem taşıdığı herkesçe bilinmektedir.

Özellikle bu kitabın hazırlanmasının yegâne sebepleri;

1-Amacımız, din görevlisinin hayatta başarılı olmasının tek çaresi ilim olduğu bilinciyle bu kitaplarımızı hazırlardık.

2-Bu alanda ülkemizde Sorulu-Cevaplı bir kaynağın olmasıdır. 

3-Ülkemizde var olan MBSTS kitapları genellikle konu anlatımlı ve test usulü şeklindedir. Yapılan testler ise kitaplarda çok yer kapladığından verdiği mesaj çok az olmaktadır.

4-Bizim bu kitabımızdaki amaç; siz değerli okuyucularıma gereksiz bilgilerden ziyade çok soru çok bilgi vermektir.

5-Bu eserimiz, eğer test usulü olsaydı üç(3) cilt değil altı(6) cilt olurdu. Bu da siz okuyucularımı sıkacaktı.

6-Önemli olan konuların öğrenilmesidir. Öğrenildikten sonra test tekniği şeklinde hazırlanan soruların cevaplandırılması kolay olacaktır.

7-Piyasadaki kitaplardan bir farkı da; daha geniş kapsamlı, çok konulu ve çok sorulu olmasıdır.

8-Bu eserimizin en önemli yanı; konuları teferruatlı olarak irdeleyerek karşılaşabileceğiniz bütün sorulara ulaşmayı amaçladık.

10-Bu üç(3) ciltlik eserimizde 45’e yakın konuyu en teferruatlı bir şekilde ele aldık.

11-Diyanet Teşkilatında artık soru sitili değişmiş, dini konuların yanı sıra genel kültür, Diyanet Teşkilat yapısı ve mevzuatla ilgili bilgilere de çok yer vermelerinden dolayı bizde bu ihtiyacı göz önünde bulundurarak bu kitabımızı ele aldık.

11-Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan sınavlar, bir yandan personel seçimine yönelik olduğu gibi bir yandan da görevde olan Personelin bilgilerini yenilemek, bilgi birikimini artırmak, bu sayede personelin toplum nazarındaki itibarını ve saygınlığını artırmak maksadıyla devamlı sınavlara tabi tuttuklarından dolayı böyle bir esere ihtiyaç duyulduğunu için bu kitabımızı ele almaya karar verdik

         Değerli okuyucularım!

         Günümüzde Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde ve din görevlileri alanında istihdam edilen personelin her geçen gün eğitim seviyelerinin yükselmesi, gerek personelin atanması ve gerekse uzmanlık alanlarında yapılan sınavlarda hazırlanan soruların en az Önlisans seviyesi dikkate alınarak hazırlandığından biz de eserimizi bu durumu dikkate alarak hazırladık.

 

         Eserimizi hazırlama safhası boyunca ilminden faydalandığım, insani ve ahlaki değerleri ile de örnek edindiğim,   yanında çalışmaktan onur duyduğum ve ayrıca tecrübelerinden yararlanırken göstermiş olduğu hoşgörü ve sabırdan dolayı değerli hocalarım; Mehmet ÇINAR(Müftü), Mehmet Ali Sezer(İlahiyatçı), Abdullah KUMAŞ(İlahiyatçı), Faruk Söyler(İlahiyatçı)’e çok teşekkür ederim.

           Her kelimesinde emeği geçen İsmail Celfin(İlahiyatçı), Mehmet Akkurt(İlahiyat Önlisans), Mehmet Aksu(İlahiyat Önlisans), Salih Akdağ(İlahiyat Önlisans) ve Ahmet Topal(İlahiyat Önlisans)’a ve Bu günlere gelmemde büyük pay sahibi olan aileme ve dostlarıma, AYRICA bazı sorularda da emeği geçen İnternetin öbür ucundaki ismi bilinmeyen kardeşlerime de teşekkürlerimi sunar ve bu kitaptan hasıl olan sevaptan da bu kardeşlerimin geçmişlerine ithaf olunur.

           Eğer bu çalışmam, din kardeşlerimin faydalanmalarına hizmet ederek hayırlı dualarını kazanmaya vesile olursa, kendimi bahtiyar sayarım. Bütün yazı ve çalışmaları ile yalnız Allah(c.c)'ın rızasını kazanmak isteyen aciz bir kul için bundan büyük bir mükâfat olmaz.

           Gayret bizden, başarı ise ancak Allah'tandır. ‘’Başarım ancak Allah'ın yardımı iledir. Ben sadece ona tevekkül ettim ve sadece ona yöneliyorum.’’ (Hud: ayet 88)
                                                                           *Hasan TEKİN 

 

KİTABIMIZ HAKKINDA  KİM  NE  DEDİ

Bilginizi tazelemek isteyen müftüler, vaizler, din alanında uzmanlaşmış kişiler, Kur’ân Kursu öğrencisi ve öğretmenler, İmam Hatip Lisesi öğrencisi ve öğretmenleri; dinî bilgi seviyesini ölçmek isteyen bir kişi ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından sınavlarına katılacak adaylara kadar birçok kesime kılavuz, yardımcı ve kaynak olabilecek, rehberlik yapabilecek bir içeriğe sahip olduğu eksisiyle artısıyla kaçınılmaz bir eserdir. 

Bu eserde gördüğüm kadarıyla çok farklı bir üslup kullanılmaya çalışılmıştır. Bir soru bir cevap tekniği ile ki; bu teknikte kısa zamanda çok bilgi öğrenmeye yönelik olduğundan eşsiz bir kitaptır. En kısa zamanda ilmin meyvelerini toplamak dileği ile tüm okuyuculara başarılar dilerim.

                                                           İmran KILIÇ(Bitlisİl Müftüsü)

Elinizde bulunan bu kitap, alanında emsalleri arasındaki kitapların içerisinde en geniş içeriğe sahiptir. Konu üniteleri bir özet çalışmasını aşmış en teferruatlı bir şekilde sorulu-cevaplı okuyucuların hizmetine sunulmuştur. Bu kitap sadece sınavlara çalışma kitabı değil bir ömür boyu kaynak ve kılavuz kitabı olarak yanınızda taşıyacağınız bir eserdir. Bütün okuyucu kardeşlerime şimdiden başarılar diliyorum.

                                            Mehmet ÇINAR(Pazarcık İlçe Müftüsü)

 Dört yıl süren çalışmaların ve araştırmalarım sonucu ortaya çıkan bu eserin, Göreve yeni başlayanlar ya da ilerletmek isteyenler için oldukça yararlı bir kılavuz olacağına inanıyorum. Kitapta verilen bilgiler eşi benzeri bulunmayan ve bir araya toplanmış harika bir eserdir. Kitapseverlere şimdiden başarılar dilerim

                                                     Abdullah KUMAŞ(İlahiyatçı-Vaiz)

İmam-Hatip adayları, Müezzin-Kayyım adayları, Kur’an Kursu Öğreticiliği adayları, Hac ve Yurt dışında görev almak isteyenler, Nakil sınavlarında başarıya ulaşmak isteyenler, Kadro değişikliğinde bulunmak isteyenler ve Kariyer hedefine ulaşmak isteyenler ve eksik bilgisi yüzünden sınavlardan korkanlar artık bu kitap sayesinde bütün korkularınızı yenebilirsiniz.                                    

                                                   Mehmet Ali SEZER(İlahiyatçı-Vaiz)

Diyanet İşleri Başkanlığı içerisinde yapılan Mesleki Bilgiler Seviye Tespit ve Yeterlik sınavlarına ve yapılacak sözlü mülakatlara hazırlanan kardeşlerimize kaynak olarak titizlikle hazırlanan bir çalışma kitabı olduğu bir gerçektir. Şimdiden gireceğiniz sınavlarda Allah’tan başarılar dilerim. 

                                                         Faruk SÖYLER(İlahiyatçı-Vaiz)

Diyanet sınavları daha önce hiç olmadığı kadar önem kazanmış durumda. Bu kitap özellikleri bakımından bu zamana kadar yayımlanmış eserlere nazaran duyguları harekete geçiren soru çokluğu sayesinde Seviye Belirleme Tespit sınavları ile ilgili kitapların içinde bir numaradır.  Bütün arkadaşlara şimdiden başarılar dilerim.             

                                                                 İsmail ÇELFİN(İlahiyatçı)

Diyanet İşleri Başkanlığında her geçen gün soru sitili değişmektedir. Bu tür sorulara ancak bu tür kitaplarla cevap verileceğine inanıyorum. Bu kitap Türkiye’de emsalsiz bir kitap olduğu kanısındayım. Bu kadar soruyu okuyan ve sonunda da başarılı olan görevlilere eyvallah. Herkese başarılar diliyorum.                          

                                                  İsmet KAZMACI(İlahiyat Ön lisans)

Kitabı ilk gördüğümde çok kapsamlı bir kitap sadece sınav için değil her zaman bizlere lazım olabilecek bir kitap olduğunu düşünüyorum, çok güzel hazırlanmış binlerce soru binlerce cevap içeriyor. Çok güzel herkese tavsiye ederim. Selam ve dua ile…

                                                 Fatih BALBABA(Hafız-İmam-Hatip) 

Yurtiçi ve yurtdışı sınavlarında sınav korkusu çeken kardeşlerim, bu kokuyu ancak ve ancak bu kitap sayesinde yenebilirsin. Size garanti veriyorum bu eseri okuyan, öğrenen, ezberleyen ve hayatında tatbik eden hiçbir görevli hayatta başarısız olamaz. Ancak bu farkı bu kitabı okuduktan sonra fark edeceksiniz. Bu okuma adına hayatınızdan başarılar dilerim.                       

                                           Alpaslan BUĞDAYCI(İlahiyat Ön lisans)

Bu eser Müslüman olan bütün kardeşlerimizin devamlı surette istifade edeceği ve başucu kitabı olacağı bir kitaptır. Bütün okuyucu kardeşlerime okuduğu ile amel etmesini ve gireceği sınavlarda başarılı olmasını diliyorum.

                                         Muhammed DOĞRU(Sayman-Üniversite)

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Görevlileri 15.000 Sorulu – Cevaplı Temel Bilgi Hazinesi isimli kitap, öncelikle iki önemli konuda yararlı olduğunu söyleyebiliriz. Bu eser yüzlerce kitapların sorulu – cevaplı şeklinde bir özetidir. Adayların kendilerini test edebileceği derli toplu bir eserdir.
www.kitaptakipcileri.com
                                                     
Mükemmel
Piyasadaki diyanet sınavları ile ilgili gördüğüm en doyurucu ve en iyi diyanet sınav kitabı. şiddetle tavsiye ederim...
sümeyra çobanoğlu | 29/11/2013
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
Diyanet İşleri Başkanlığı Din Görevlileri 15.000 Sorulu Cevaplı Temel Bilgi Hazinesi Sınav Hazırlık Kitabı Hasan Tekin,3 Cilt Diyanet İşleri Başkanlığı Din Görevlileri 15.000 Sorulu Cevaplı Temel Bilgi Hazinesi Sınav Hazırlık Kitabı Hasan Tekin,3 Cilt, yeterlilik sınavı, yeterlilik sınav soruları, yeterlilik sınav sonuçları, yeterlilik sınav başvuru, diyanet, meb, yeterlilik sınav konuları, yeterlilik sınav soruları, Hasan Tekin Kitabevi, Mbsts, Dhbt, İhtisas, Gys, Dkab Diyanet Sınavı Hazırlık Kitabı
Diyanet İşleri Başkanlığı Din Görevlileri 15.000 Sorulu Cevaplı Temel Bilgi Hazinesi Sınav Hazırlık Kitabı Hasan Tekin,3 Cilt

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.