Din Görevlileri Mbsts ve Yeterlik Diyanet Sınavlarına Hazırlık Kitabı, Konu Anlatımlı, Ferhat Erdoğan

Din Görevlileri Mbsts ve Yeterlik Diyanet Sınavlarına Hazırlık Kitabı, Konu Anlatımlı, Ferhat Erdoğan

Barkod
Yeterlilik Diyanet -1800 Sorulu
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Din Görevlileri MBSTS ve Yeterlik Sınavlarına Hazırlık Kitabı - Ferhat Erdoğan - 2014
* 688 sayfa
* 1. hamur- 17X24  ebat
* Tablo ve şemalı konu anlatımı
* 1800 soru
* Hanefi-Şâfiî mezhebi fark çizelgesi
* 14 Ünite
* 1 Doğru şık yerine 3 doğru şık uygulaması 
* Tablo ve şema halinde Tecvid Ünitesi
* Gözü yormayan özel dizgi
"Kur'an-ı Kerim ve Tefsir-Tecvid -Akaid - Fıkıh - İmamet ve Hitabet - Siyer - Hadis - Hac İbadeti - İslam Tarihi ve Eserler - Genel Kültür
Dinler Tarihi - D.İ.B. Teşkilat İçi Mevzuat - 657 Sayılı D. Memurları Kanunu - Dini Terimler "
 
Yazar: Ferhat Erdoğan
Tashih: Mustafa Gökçe - Tuba Gökçe - İbrahim Özdemir - Yusuf Durmuş - Şevket Örk
Kapak: Hamle Dijital
Katagori: Diyanet Sınavlarına Hazırlık Kitabı
Sayfa Sayısı: 688
Boyut: 17 x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2014
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: 1. Hamur Kağıt
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
www.kitaptakipcileri.com
ÜNİTE KONULARI:
1- Kur’an-ı Kerim ve Tefsir, 2-Tecvid, 3-Akaid, 4-Fıkıh, 5-İmamet ve Hitabet, 6-Hac İbadeti, 7-Siyer, 8-Hadis, 9-İslam  Tarihi ve Eserler, 10-Genel Kültür, 11-Dinler Tarihi, 12-DİB Teşkilat içi Mevzuat, 13-657 sayılı Devlet Memurları   Kanunu, 14-Dini Terimler
 
KİTABIMIZIN ÖNE ÇIKAN BELLİ BAŞLI 11 ÖZELLİĞİ:
www.kitaptakipcileri.com
1. Kitabımız uzun zaman sürecinde sabırla, başta Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tavsiye ettiği kaynak eserler esas alınmak üzere 100 farklı kaynak eserlerden hazırlanmış ve özgün bir çalışmadır. 
www.kitaptakipcileri.com
2. Kitabın hazırlanmasında Diyanet Aylık Dergilerinin son 10 yılı taramadan geçirilmiştir.
3. Konuların daha iyi anlaşılması için tablo-çizelge ve şema eşliğinde anlatım sunulmuştur. 
4. Temel dini bilgilerde Hanefi-Şâfiî mezhebi fark çizelgesi eklenmiştir. 
5. Sınavlara giren kardeşlerimizin bir kısmı Hac Organizasyonalrında görev almak isteyen kardeşlerimiz olduğundan Hac İbadeti ünitesi detaylarına inilerek ve mezhep farklılıkları da göz önünde bulundurularak işlenmiştir.
6. Kitabın yazı karakter boyutu özel seçilmiş olup gözü yormayan akışkanlık sağlanmıştır. 
 
7. ÜÇ YANLIŞ ŞIK YERİNE, ÜÇ DOĞRU ŞIK..
Kitabımızda çoğu testlerde farklı bir üslup kullanmaya çalıştık. Şöyle ki; Klasik test sorularında genellikle, okuyucunun karşısına üç tane yanlış şık bir tane doğru şık çıkar. Böyle olunca okuyucu o tek sorudan bir tane bilgi almış olur. Biz kitabımızda okuyucumuza bir test sorusunda 3 tane bilgi vermek istedik. Tabiri caizse tek taşla üç kuş vurmayı amaçladık.www.kitaptakipcileri.com
 
 8. "Siyer” Ünitesi altı farklı kaynak eserden karşılaştırmalı hazırlanıp, "Siyer Kronoloji” bölümü tarafımızca yeniden baştan sona kadar hazırlanmıştır. 
 
 9. Alanında emsal kitapların içerisinde en geniş içeriğe sahiptir. Konu üniteleri bir özet çalışması olarak anlatılmış olup böylelikle daha çok bilgiler sunulmaya çalışılmıştır. (14 Ünite- 688 sf- 1 deneme testi - Toplam 1800 soru). Sınavda çıkması muhtemel bilgiler üzerine odaklanıp kitabımızın hacmini de göz önünde bulundurarak bir İmam-Hatip mezununun bilgi dağarcığını kestirebildiğimizden aşina olunan mevzulara yer kaplamaması için kitabımızda tekrara gerek duymadık. Bu kitap aracılığı ile önümüzdeki sofraya yeni bilgiler ikram edebilmek, bilgi ufkumuzu daha çok genişletebilmek asıl gayemiz oldu.
 
10. Kitabımız sadece günü kurtarmak adına hazırlanmamıştır! 14 farklı ünitesiyle Din Görevlilerine sınav ve sınav sonrası hayat boyunca başvurabilecekleri bir eser olma niteliğinde hazırlanmıştır.
 
11. Kitabımız devamlı surette başvurabileceğiniz başucu kaynak kitabı olması hasebiyle cilt kısmı dikişli yapılmıştır. Böylelikle daha sağlamdır.
www.kitaptakipcileri.com
"Din Görevlisinin sermayesi ilimdir..”
İmam-Hatip adayları
Müezzin-Kayyım adayları
Kur’an Kursu Öğreticiliği adayları
Hac ve Yurt dışında görev almak isteyenler,
Nakil sınavlarında başarıya ulaşmak isteyenler,
Kadro değişikliğinde bulunmak isteyenler,
Kariyer hedefine ulaşmak isteyenler,www.kitaptakipcileri.com
Murakıplık sınavına girmek isteyenler,
 
 Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde yapılan Mesleki Bilgiler Seviye Tespit & Yeterlik sınavlarına ve yapılacak sözlü mülakatlara hazırlanan kardeşlerimize kaynak olarak titizlikle hazırladığımız çalışma kitabımızın, sadece bu yapılacak sınavlar için değil, Din Hizmeti Gönüllüsü bütün kardeşlerimizin devamlı surette istifade edeceği başucu kitabı olmasını temenni ediyor, sizler adına faydalı olmasını gönülden arzu ediyor, sınava girecek bütün okuyucularımıza başarılar diliyoruz.www.kitaptakipcileri.com
 
Takdim
            Yüce Rabbimizin ismi ile başlıyoruz. Allahu Teala’ya  kainattaki zerreler adedince hamdü senalar, Resûl-i Zişân Efendimize binlerce  salat ve selam olsun.
 
            Değerli okurlar; hepimizin bildiği gibi günümüzde her meslek erbabı kendi kategorisinde çeşitli sınavlara tabi tutulmaktadır. Din Hizmetinde görev almak isteyen kişilerin seçiminde de Mbsts ve Yeterlik sınavları çok önem arz etmektedir.
 
       Özenle hazırlamış olduğumuz bu kitabımızı bahsetmeden evvel acizane "Din Görevlisi” tabirine değinmeden geçemeyeceğim.
 
         "Din Görevlisi” tanımı, maalesef özellikle halk arasında, sanki sadece Diyanet personeline ait bir olgu olarak kabul edilegelmektedir.
 
         Lakin aslına baktığımız zaman, Rabbimiz Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de  bütün Müslümanlara emr-i bil ma’ruf nehy-i anil münkeri emir buyurmuştur.  Yani bu vecibe sadece belli bir kesime izafe edilemez. Bütün Müslümanlar kendi konumu itibariyle dinin görevlisidir. Bizlerin yapmış olduğu bu görev şüphesiz Din Hizmeti Gönüllülüğüdür.  "Din Görevlisi” yerine "Din Hâdimi” (Dinin hizmetlisi), "Mihrap Görevlisi” terimleri daha doğru bir ifade olsa gerektir.
 
Değerli okuyucular;
 
        Peygamber Efendimiz (s.a.v) bir hadis-i şeriflerinde "Emaneti ehline veriniz” buyurmak suretiyle Allah’ın rızasının ve Peygamberimizin arzusunun bu yönde olduğunun göstergesidir. Yapılan iş ne olursa olsun o işte mütehassıslığı bulunan insanların işi teslim alması en güzelidir. Bu yapılan iş bir de Din hizmeti olunca daha da hassasiyet gerektiren bir meseledir.
 
     Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan sınavlar, bir yandan personel seçimine yönelik olduğu gibi bir yandan da görevde olan Personeli daha yetenekli ve etkin olmasına yöneliktir. Din görevlisinin sermayesinin ilim olduğunu hepimiz biliyoruz. 
 
       Yıllar geçtikçe, sistem değiştikçe sınav formatında değişiklikler söz konusu olabiliyor.  Özellikle; genel kültür, mevzuatla ilgili bilgiler, Diyanet Teşkilat yapısı ile ilgili bilgiler de değişiklikler söz konusu olabiliyor.
 
Yeterlik ve Mesleki Seviye Tespit sınavlarında yardımcı niteliğinde olan bu kitabımızı uzun zaman süreci içerisinde acele etmeyerek, sık eleyip sık dokuyarak çok farklı kaynaklara başvurarak titizlikle hazırladığımızı belirtmek isteriz.
 
       Bu hazırladığımız kitabı sadece sınavlarda yeterli puan almak için değil, Vaiz, İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım, Kur’an Kursu Öğreticileri ve  bu kutlu göreve aday olanların devamlı surette başvurabilecekleri kaynak kitabı olması temennisi ile hazırlamaya çalıştık. 
 
       Sınavda çıkması muhtemel bilgiler üzerine odaklanıp kitabımızın hacmini de göz önünde bulundurarak bir İmam-Hatip mezununun bilgi dağarcığını kestirebildiğimizden aşina olunan mevzulara yer kaplamaması için kitabımızda tekrara gerek duymadık. Bu kitap aracılığı ile önümüzdeki sofraya yeni bilgiler ikram edebilmek, bilgi ufkumuzu daha çok genişletebilmek asıl gayemiz oldu. Kitabımızın iç düzen tasarımı, yazı stili, puntosu, şablon ve tablolu anlatımları ile her yönden siz değerli okuyucularımızın kitabı rahat bir şekilde okuyup anlayabilmeleri için elimizden gelen gayreti sarf ettik.  Kitabımızda her soruyu eklediğimizde "sınavda bu soru çıkar mı?” diye düşünerek, tahmin yeteneğimizi kullanarak bir çalışma içerisinde bulunduk. 
 
           Kitabımızda "Dini terim ve kavramlar” ünitesini hazırlarken A’dan Z’ye ne terim varsa ekleme yöntemine gitmedik. Binlerce terim elenerek çıkması muhtemel kavramların açıklamalarını kitabımıza ekledik. 
 
        Kitabımızdaki fıkıh bölümü Hanefi mezhebi görüşlerine göre ele alınmıştır, gerekli yerlerde Şafiî mezhebinin görüşleri belirtilmiştir. Ayrıca temel fıkhî konularda emsal kitaplarda yer almayan Hanefi-Şafiî fark cetveli oluşturularak istifadenize sunulmuştur.
 
         Kitabı hazırlarken gayretlerimiz en çok şu iki hususta yoğunlaşmıştır. Biri; siz değerli okuyucularımıza yeni bilgiler sunmak, diğeri de sağlam güvenilir kaynaklardan kitabımızı oluşturmak olmuştur. Sıfır hata için elimizden gelen çabayı sarf ettik, konularında uzman arkadaşlarımızla istişare ederek, tashih yaptırılarak hata olmaması için büyük bir çaba gösterdik. Tüm hassasiyetimize rağmen beşer olmamız sebebiyle istifadenize sunduğumuz bu kitabımızda her hangi bir hata görürseniz bizleri bilgilendirmeniz bizleri memnun edecektir.
 
      Kitabın hazırlanmasında, başından sonuna kadar emeği geçen bütün dostlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.
 
     Gayret bizden muvaffakiyet Allah’tandır. Rabbimiz cümlemizi dünya ve ahiret sınavlarımızda  muvaffak eylesin…
 *Ferhat ERDOĞAN
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Din Görevlileri Mbsts ve Yeterlik Diyanet Sınavlarına Hazırlık Kitabı, Konu Anlatımlı, Ferhat Erdoğan Din Görevlileri Mbsts ve Yeterlik Diyanet Sınavlarına Hazırlık Kitabı, Konu Anlatımlı, Ferhat Erdoğan, Din Görevlileri MBSTS ve Yeterlik Sınavlarına Hazırlık Kitabı - Ferhat Erdoğan - İlaveli 7. Baskı 2013, Adet Soru ,2012,2013,2014,2015, diyanet işleri,diyanet sınav takvimi, diyanet sınav soruları,diyanet sınav takvimi 2013, diyanet sınav yönetmeliği 2012, diyanet sınav sonuçları, diyanet sınav sonuçları mbsts,mehmet ümütli yeterlilik kitabı fiyatı, mehmet ümütli yeterlilik kitabı, mehmet ümütli yeterlilik ,diyanet haber, meb, ferhat erdoğan,mbsts soruları, mbsts diyanet sonuçları, mbsts sonuçları, diyanet mbsts soru ve cevapları, mbsts diyanet soruları, mbsts 2013, mbsts başvuru 2013, DHBT, KPSS, sınavı, kaynak, merkezi, kitapları, soru, ne zaman, cevap, Ferhat Erdoğan Kitapevi, Mbsts, Dhbt, İhtisas, Gys, Dkab Yeterlilik Diyanet -1800 Sorulu
Din Görevlileri Mbsts ve Yeterlik Diyanet Sınavlarına Hazırlık Kitabı, Konu Anlatımlı, Ferhat Erdoğan

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.