Çocukken Ne Olmak İsterdin? Henüz Geç Kalmış Sayılmazsın Tülay Oktay

Çocukken Ne Olmak İsterdin? Henüz Geç Kalmış Sayılmazsın Tülay Oktay

Yayınevi
Barkod
Çocukken ne olmak isterdin kitabı
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Çocukken ne olmak isterdin? - Tülay Oktay
Henüz geç kalmış sayılmazsın!
"Uzun yıllar dünyanın bir çok ülkesinde ve Hollanda’da çocukların, yetişkinlerin içlerindeki yetenekleri ortaya çıkaran YETENEK AVCISI Tülay Oktay şimdi Türkiye’de..."
"Kitapta Ayrıca Çocuklarınızın Yeteneklerine Dair İpuçlarıyla!"

Yazar: Tülay Demir Oktay
Editör: Özlem Esmergül
Katagori: Yetenek - Kişisel Gelişim
Sayfa Sayısı: 184
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2013
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
www.kitaptakipcileri.com
Uzun yıllar dünyanın bir çok ülkesinde ve Hollanda’da çocukların, yetişkinlerin içlerindeki yetenekleri ortaya çıkaran YETENEK AVCISI Tülay Oktay şimdi Türkiye’de... www.kitaptakipcileri.com
İçinizdeki yetenekleri keşfedin… 
Sizin için doğru olan meslekleri, yetenekli olduğunuz iş alanlarını, çocuklarınızın oyuncak seçimlerinde gizlenen öz yetenek şifrelerini, hobilerinizin verdiği gizli mesajları çözmenize yardımcı olacak olan bu kitapla birlikte, görmezlikten geldiğiniz öz yeteneklerinizle yüzleşeceksiniz… www.kitaptakipcileri.com
İçinizdeki yetenekleri keşfettikçe yaşam yolculuğunuz sizin için artık bir eğlence haline gelecektır…
Hollanda doğumlu bir Türk vatandaşısın, oradaki işini bırakıp buraya taşındın. Bunun altında bir aşk macerası mı yatıyor acaba?
1963'ten beri Hollanda'dayız. 50. senemizi doldurduk. ilk giden Türklerdeniz. 3 buçuk yıl devam eden br ilişkim vardı, sonunda evlendim. Türk kimliğimi kullanabileceğim vatanımda biraz da olsa yaşamak istedim. Gelmeden önce gidersem hangi hangi yaraya merhem olurum diye düşündünm. Yıllarca eğitimci olarak çalıştım. Türkiye'de de bu konuda açık vardı. Elimden geleni yapacağım. Kitabım çıkmadan öncede sosyal sorumluluk projelerinde yer aldım. www.kitaptakipcileri.com

Büyük bir karar almışsın, karşılaşacağın zorluklar korkutmadı mı? 
Türkiye'ye geldiğimde zorlanacağımı biliyordum. Fakat zorlukları hiç kafama takmadım. Buraya yanlışları düzeltmeye geldim, yakınmak için değil. Dolayısıyla gerçekten Türkiye'de olmaktan mutluyum, çok özlemişim.

Aşk hikâyesine gelelim. Hayatını, yaşadığın yeri değiştirmene neden olacak kadar büyük bir aşk yaşamışsın.
Eşim Türkiye'de yaşıyordu. Önceleri hafta sonu İstanbul'da ya da Roma'da buluşuyorduk.

"Gözden ırak gönülden de ırak olur" derler, nasıl kopmadınız?
İkimizin de ikinci evliliği olduğu için hazır olup olmadığımızı uzun süre sorguladık. Bunları aştıktan sonra biraz da kader bizi bu noktaya getirdi. Ben taşınmaya karar verdim. Nikâhımızı Hollanda'da yaptık.

Nasıl bir çocuktun? Ailen seni nasıl yetiştirdi?
İki kültür arasında yaşayan çocuklar olarak kendimizi ispat etmek için Hollandalılardan daha çok çalışmamız gerekiyordu. Çünkü en ufak bir hatada sanki Türk olmanın ezikliği yaşatılıyordu. 

İlk eşin Hollandalıydı değil mi? Türk erkekleriyle Avrupalı erkekleri karşılaştırırsan ne tür farklar gözüne çarpıyor?
Yabancılar her şeye eşit bakıyor. Ama ben bir yerde eşitliğe inanıp bir yerde inanmıyorum. Tepki çekebilirim biliyorum. Kadının her türlü özgürlüğü sonuna kadar yaşaması gerektiğini düşünüyorum ama kadın erkek ilişkilerinde kadın kadınlığını erkek erkekliğini yaşamalı.

Peki biraz da iş konuşalım o zaman... Gerçekten yeteneksiz insan yok mudur?
Bunu ispat edebilirim. Yeteneksiz insan yoktur. Yıllarca öğrenme problemi olan gençlerle çalıştım. 2 kere 5 kaç eder öğrenemiyorlar ama kendi yeteneklerini kullanarak çok güzel bir meslek sahibi olabiliyorlar. İnsanlar kendi yeteneklerinin farkında değiller. Problem burada.

Bu çok büyük bir problem ve çocukken başlıyor, öyle değil mi?
Kendimden örnek vereyim. Eğitim fakültesini bitirdikten sonra hedefim yüksek lisans yapıp öğretim üyesi olmaktı. Yıllarca öğretmenlik yaptıktan sonra bir şeylerin eksik olduğunu fark ettim. Çoklu zekâ üzerine araştırmalar yapmaya başladım. Pedagojik bilimlerde eğitim felsefesi okudum. Yetenekler üzerine çalışmalara başladım. En sonunda hem zekâyı nasıl kullanacağımızı bilmemiz gerektiğini hem de çocukların yeteneklerini fark etmesini sağlamamız gerektiğini anladım. www.kitaptakipcileri.com

İnsanlar kendi yeteneklerini açığa çıkarabilir mi? Bunu kitabından öğrenebilir miyiz?
Kitabımda sadece örnekler, pusulalar var. Doğru meslek nasıl seçilir, yanlış seçimler nelere malolur bunları anlattım. Yetenekteğin ve zekânın ne olduğundan bahsettim. 

Bir de yetenek analizi yapıyorsun değil mi? 
12 yaş üzeri çocuklara uygulanabiliyor. Öğretmenler de bunu sınıfta kullanabilirler. 
www.kitaptakipcileri.com
Analizden sonra aileler çocuklarını yeteneği olan konulara mı yönlendiriyor?
Sadece çocuklar değil kurumsal bir tarafı da var.

Bazı aileler çocuklarının yeteneği olmadığını düşünüyor. Mesela "Çok geç okudu" diyor. Bu tür çocukların sorunlarını da çözüyor musun?
Yetenek analizi, doğuştan gelen yeteneklerin kâğıda dökülmesi işi. Kişi problemli olsa da iyi olduğu alanlar vardır. Bunları istediği gibi kullanabilir. 

Zekâ geriliği olan çocukların yeteneği nasıl keşfedilir?
Mutlaka rehabilitasyon gerekiyor. Türkiye'de bu konuda eksiklikler var. Bunların giderilirmesi ve iyi öğretmenler yetiştirilirmesi gerekiyor. 

Öz yetenek analizini nasıl yapıyorsun?
Önce kişinin hayatıyla ilgili bir röportaj yapıyoruz. Daha sonra bir testimiz var. Çocukluğuyla ilgili sorular soruyorum. Sonra analiz yapıyorum. Her şey ayrıntılı olarak çıkıyor. 

'En bariz gösterge sabah uyandığında mutsuz olmak'

Sevmedikleri işi yapmak zorunda olanlar var. Onlar için bir şey yapıyor musun?
Şirket içinde pozisyon değiştirme imkânları oluyor. Bunun dışında ne istediğini bilmeyen kişilere de analiz yapabiliyoruz. Gençler için daha kolay oluyor tabii. Onlar yolun başında oldukları için daha fazla imkânları oluyor. www.kitaptakipcileri.com

Çoğu kişinin "Bugün işe gitmek istemiyorum" dediğini duyuyorum. 
Demek ki doğru yerde değil. Ama insan kendi şartlarını kendisi yaratır. En alt ya da en üst kademede de olsa değiştirme şansı var. Yeter ki bütün yeteneklerinin potansiyalini kullanabileceği işi yapsın. Bir işi severek yapıyorsa orada başarılı oluyor ve para kazanıyor.
Peki oryantal dansa yetenekli bir genel müdür kapını çalsa kendisine ne önerirsin?
İçinden gelen şeyi yapmasını öneririm. Şu an ki yaptığı işten mutluysa hobi olarak dans edebilir. Problem yok.
Çok iyi para kazanıyor ama mutsuzsa?
O bir yerde patlıyor. Mesleki tükenmişlik ortaya çıkıyor. Onun için bu kadar çok mutsuz insan var.
İş hayatının değiştirdiği kişiler de oluyor.
Stres insanı bitirir. Bir yerimiz kırıldığında hemen anlarız ama bu tür hastalıklar hemen kendini göstermiyor. İnsan yavaş yavaş değişmeye başlıyor. En sonunda tükenip ya saldırganlaşıyor ya da ilaç kullanıyor.
Tükenmiş insanlar için ne öneriyorsun?
Ya pozisyonunu ya da işini değiştirmesi gerekiyor. Eğer sorunun sebebi işse tabii.
Belki kişi mesleki tükenmişlik yaşadığını anlamıyor. Bunu nasıl fark edeceğiz?
En bariz gösterge sabah uyandığında mutsuz olmak. İşe giderken kendini zorlaması, çok yorgun ve saldırgan olması diğer belirtiler...
İşsiz gençlere ne ne tavsiye edersin?
Üniversite tercihlerini doğru yapmalılar öncelikle. Aileleri istiyor diye istemedekileri alanlarda okumamalılar. Bu kısa dönemli mutluluk getirir. Aileler çocuklarının istediği mesleği seçmesine yardımcı olmalı. 
www.kitaptakipcileri.com

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Çocukken Ne Olmak İsterdin? Henüz Geç Kalmış Sayılmazsın Tülay Oktay Çocukken Ne Olmak İsterdin? Henüz Geç Kalmış Sayılmazsın Tülay Oktay, Çocukken ne olmak isterdin? - Tülay Oktay, Henüz geç kalmış sayılmazsın!yetenek avcısı kanal 7 yetenek avcısı oyunu, yetenek avcısı izle, yetenek avcısı son bölüm, yetenek avcısı son bölüm izle, kanal 7 yetenek avcısı izle, yetenek avcısı video, yetenek avcısı tarakçı hoca, çocuk yetenek video, yetenekli çocuk video, süper yetenek, küçük yetenek, çocuk dans, çocuk süper, çocuk yetenekleri,kişisel gelişim videoları, kişisel gelişim yazıları, kişisel gelişim testleri, kişisel gelişim hikayeleri, kişisel gelişim eğitimleri, kişisel gelişim kitapları, kişisel gelişim nedir, kişisel gelişim sözleri,, Destek Yayınları, Kişisel Gelişim Psikoloji Çocukken ne olmak isterdin kitabı
Çocukken Ne Olmak İsterdin? Henüz Geç Kalmış Sayılmazsın Tülay Oktay

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.