Çocuğumu Daha Zeki ve Ahlaklı Yetiştiriyorum, Ali Erkan Kavaklı

Çocuğumu Daha Zeki ve Ahlaklı Yetiştiriyorum, Ali Erkan Kavaklı

Yayınevi
Barkod
Çocuk Yetiştirme -Ali Erkan Kavaklı
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Çocuğumu Daha Zeki ve Ahlaklı Yetiştiriyorum - Ali Erkan Kavaklı
"Çocuklarımıza doğru yolu göstermeyi, onları sevgi ve şefkatle kucaklamayı, bilgiyle akıllarını eğitmeyi, Kur’an ve imanla kalplerini beslemeyi ve onlara rehberlik etmeyi anlatan Zeki ve Ahlaklı Çocuk Nasıl Yetişir?, Ali Erkan Kavaklı’nın 30 seneyi aşkın öğretmenlik deneyiminin sonucu olarak kaleme alınmış bir eser.
Ali Erkan Kavaklı bu eserinde; eğitim çağındaki çocuklara okulda başarı sağlamaları için gereken yöntem ve metodolojiyi uygulamaları için yol gösterirken, maneviyat desteğini de (şefkat, takdir, dinî konuların öğretilmesi) tavsiye ediyor..."
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Yazar: Ali Erkan Kavaklı
Editör: Erol Şahnacı
Kapak Tasarım: Özkan Artaş
Katagori: Zeki ve Ahlaklı Çocuk Yetiştirme
Sayfa Sayısı: 264
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2014
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Herkes çocuğunu sever, ahlaklı ve zeki yetiştirmek ister ama doğru eğitim metotlarını bilmedikleri için kaş yapayım derken göz çıkaranlar çok. 

Ahlaklı ve zeki çocuklar yetiştirmek için pedagojik eğitim metotlarını bilmek şart.

Sevgi insanı fedakâr hâle getirir. Sevmediğimiz çocuğu eğitemeyiz. Gönlüne giremediğimiz çocuğun, kafasına giremeyiz. 

Çocuklarımızla ilgilenmeli, zihinlerini faydalı ve güzel bilgilerle donatmalıyız. Ekilmeyen tarlalarda otlar ve dikenler biter.

Çocuk eğitimi, anne karnında başlar. Çocuk anne karnında 4-5 aylık olunca dışarıda konuşulanları duymaya başlar. İyi, hoş ve güzel şeyler duymalı.

Çocukların zihin gelişim sürecini bilmeliyiz. Bu sürece uygun adımlar atarak zekâlarını ve hafızalarını geliştirebiliriz. 
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Çocuğumuzu bizden iyi kimse eğitemez. Onu en çok sevebilecek, ona iyi, güzel ve faydalı şeyleri en iyi öğretebilecek olan biziz. 

Kendimizi düzeltmeden çocuğumuzu düzeltemeyiz. Kendimizi eğitmeden çocuklarımızı eğitemeyiz. Çocuklarımıza güzel ahlak öğretmenin en kestirme yolu güzel ahlak sahibi olmaktır.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Paris’te bir konferans vermiştim. Konuşma sırasında yazılı sorular gelmeye başladı. Sorunun bir tanesi çok tanıdıktı:

"13 yaşında bir oğlum var. Benden kaçıyor, ona ulaşamıyorum. Evdeki her şeyi kırıp döküyor. Ne tavsiye edersiniz?”

"Ergenlik çağı sendromu” dedim. "Bu yaşa kadar çocuklara din, dil ve temel ahlakî değerler verilmeli. Ergenlik döneminde çocuk kendisini büyümüş kabul eder, kendi göbeğini kendi kesmeye çalışır, bağımsız hareket etmek ister. Birçok yanlış yapabilir, anlayışla karşılayın, mümkün olduğunca toleranslı davranın, çocuğunuzu kendinizden ve evden soğutmayın. İleride size benzeyecektir, sabırlı olun.”
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Ertesi gün sabah, konferansı organize eden Ahmet Demirel Hoca bir teklif iletti:

"Hocam, kahvaltı daveti var, gider miyiz?”

"Biri bizi adam yerine koyup davet etmişse kabul edelim.”

Gittik. Genç bir çift. Biri 1.5, ikincisi 3, üçüncüsü 7 yaşında üç çocukları var. 

Sofraya oturduk, sohbet ediyoruz. Evin hanımı söze girdi:

"Hocam, akşamki soru benimdi. Çocuk 13 değil, 3 yaşında ve şu karşınızda duran delikanlı.”

Çocuğa baktım. Şirin mi şirin, tatlı mı tatlı. Kucaklayıp öptüm. Çocuklarımı hatırladım. Üç-dört yaşlarında kucağımdan inmezlerdi. Şimdilerde torunlarım aynı şeyi yapıyorlar. Dört yaşındaki Yusuf bize geldi mi ilk önce beni sorar, kucaklaşır, koklaşırız ve birlikte oynar, sohbet ederiz.

Şoke olmuştum. Genç anneye döndüm:

-Ne şikâyetiniz var? 

-Evdeki bütün metalleri kırar, bakınız, bütün kapı ve pencere kolları kırık. Kızdı mı masaya vurur ve masadaki her şey yerlere saçılır. Tepesi attı mı kapıyı çarpar ve arkasına bakmadan sokağa koşar. Yetişirsek mesele yok, yetişemezsek sabaha kadar çocuk ararız.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Donup kaldım. Böyle bir vakayla hiç karışlaşmamıştım. 

Ahmet Hoca bana tüyo verdi:

-Çocuk bu davranışları bir yerden öğrenmiştir. Üç yaşındaki çocuğun kötü olduğunu düşünemeyiz.

Bende jeton düştü. Anneye döndüm:

-Bu evde şiddet filmi seyredilir mi?

-Yani, babaları makine mühendisi, şiddet filmlerine bayılır, seyreder ve arşivler.

-Çocuklar da seyreder mi?

-Tabii, babalarının yanında otururlar.

-Çocuğun metalleri kırmayı nereden öğrendiğini bulduk. Masaya vuran kim? Bu evdedir sanırım.

-Hocam, o benim. Kızdım mı bazen masayı yumruklarım.

-Kapıyı çarpıp dışarı giden kim?
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
-Hocam, o da benim. Öfkemi kontrol edemediğim zamanlar…

Sofrada derin bir sessizlik oldu. Anne sözlerini şöyle sürdürdü:

-Bu çocuğu psikiyatriste götüreyim mi? Ne tavsiye edersiniz?

Psikiyatristler çoğu zaman plasabo ilaçlar verir. Vitaminden başka bir şey değil. Bazen de uyuşturucu, sakinleştirici şeyler tavsiye ederler.

-Hanımefendi, bu evden illa da biri psikiyatriste gidecekse siz yalnız gidin. Çocuk kalsın. Kendimizi düzeltmeden çocuklarımızı düzeltemeyiz. Öfkemizi kontrol etmesini bilmeli ve çocuklarımıza örnek olmalıyız. Çocuklar bizi dinlerler, nasihatlerimize kulak verirler fakat gözleriyle her hareketimiz takip ederler. Söylediklerimizden ziyade yaptıklarımızı taklit ederler. Hâl dili, sözden daha etkilidir. Çocuk yaşadığını öğrenir. Önce kendimizi düzeltmeli ve örnek olmalıyız. Çocuklarımızı sevmeli, gönüllerine taht kurmalı, onlarla ilgilenmeli ve onları bilgilendirmeliyiz. Çocuklardaki zekâ gelişim dönemlerini ve dönemlerde nelerin yapılması gerektiğini öğrenmeli ve uygulamalıyız.
SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Beyin Vitamini: Çocuğumu Daha Zeki ve Ahlaklı Yetiştiriyorum isimli kitabım Hayat yayınları arasında çıktı. Doğru eğitim metotlarını öğrenmek için kitabı tavsiye ederim. Doğru eğitim metotlarını bilirsek uygulayabiliriz. 
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Çocuğumu Daha Zeki ve Ahlaklı Yetiştiriyorum, Ali Erkan Kavaklı Çocuğumu Daha Zeki ve Ahlaklı Yetiştiriyorum, Ali Erkan Kavaklı, Çocuğumu Daha Zeki ve Ahlaklı Yetiştiriyorum - Ali Erkan Kavaklı, ''Çocuklarımıza doğru yolu göstermeyi, onları sevgi ve şefkatle,ali erkan kavaklı kitapları, ali erkan kavaklı kimdir, ali erkan kavaklı köşe yazıları, intikam ali erkan kavaklı, ali erkan kavaklı hicran, ali erkan kavaklı cehennem vadisi, ali erkan kavaklı hayatı, ali erkan kavaklı insanlık ayağa kalk,ali erkan kavaklı kitabı, ali erkan kavaklı itiraf ediyorum, ali erkan kavaklı kimdir,, ali erkan kavaklı hayatı,, ali erkan kavaklı hakkında,, ahmet günbay yıldız kitapları,,çocuk yetiştirme kitap, çocuk eğitimi, çocuk yetiştirme sanatı, islamda çocuk yetiştirme, çocuk yetiştirme yurdu, çocuk yetiştirme oyunları, çocuk yetiştirme ile ilgili sözler, çocuk yetiştirme kitapları,, Hayat Yayınları, Evlilik Aile Pedagoji Çocuk Yetiştirme -Ali Erkan Kavaklı
Çocuğumu Daha Zeki ve Ahlaklı Yetiştiriyorum, Ali Erkan Kavaklı

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.