Büyük Dua Kitabı, İzahlı Mufassal, Şumnulu El Hac Hüseyin Tokoğlu, 1986 Yılı Baskısı

Büyük Dua Kitabı, İzahlı Mufassal, Şumnulu El Hac Hüseyin Tokoğlu, 1986 Yılı Baskısı

Kategori
Yayınevi
Barkod
büyük dua kitabı, sağlam yayınları, 608 Sayfa
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
İzahlı Mufassal Büyük Dua Kitabı, Şumnulu El Hac Hüseyin Tokoğlu, 1986 Yılı Baskısı
17x24 cm Ebat, Sert Kapak Ciltli, Eski Baskı 2. Hamur Kağıt, 608 Sayfa
"Ayetler, Salavatlar, Dualar Arapça ve Türkçe Okunuşları ve Faziletleri İle Birlikte Yer Almaktadır..."
"Bütün kainatı (alemi mevcudatı) yaratan ve Raufürahim sıfatlarıyle muttasif olan Allahü Teala hazretleri biz insanların eşref-i mahlukat olarak halk eylemiş ve bilhassa biz Müslümanların gelmiş, geçmiş ve gelecek ümmetler içerisinde bilcümle ef'al, ve  harekatımızla, davranışlarımızla ve en güzel ibadetlerimizle mümtaz ve seçkin bir ümmet olarak dünya ve ahirette huzur, selamet ve sadetle yaşayabilmemiz için de Cibril-i Emin vasıtası ile habib-i kibriyası Muhammed Mustafa sallallahü aleyhi ve sellem hazretlerine Kur'an-ı Kerim gibi emsali bulunmaz bir mübarek kitabı inzal buyurmuş ve bu, kitabın ihtiva ettiği ma'na ile ahkam-ı şer'iyyeyi daha kolaylıkla anlayabilme miz için de yine Resulü zişanına ulumü evvelin ve ahirini ta'lim buyurarak icab ettikçe hadis-i şeriflerle vazıh bir şekilde açıklamalar. vaiz ve nasihatler yapma şeref ve salahiyetini bahşetmiştir. Asr-ı seadetten bize kadar bütün sadeliğini ve tazeliğini muhafaza ederek ulaşan kitap ile sünnet bütün teferruatıyla elimizde olmakla dinimizi kolayca öğrenmemiz sağlanmış olup hesap gününde ma'zeretlerimizin de kabul olunmayacağı Kur'an-ı Kerim'de açıkça beyan edildiğinden artık bize Kitabullah ile sünnet-i Peygamberiyedeki emir ve nehiyleri öğrenip mucibince amel etmek düşer. Şimdi asıl mevzumuz olan dua bahsine geçiyoruz. İbni Abbas Raadıyallahü anhden rivayet edildiğine göre Resulullah sallallahü aleyhi ve selem hazretleri bir hadis-i şeriflerinde mealen şöyle buyurmuşlardır.
İbadetin efdali duadır .
Bu hususta inzal buyurulmuş hiç bir ayeti kerime olmasa ve hadis-i şerif dahi bulunmasa bile yukardaki hadisden duanın islam dininde ne kadar önemli olduğunu anlamakta güçlük çekmeyiz. Bir ayet-i kerimenin meali: Size merhamet edilmesi için, Allah'a ve peygambere itaat edin. İşte bizim de bu dua kitabını yazmaktan maksadımız 'müslümanların zaruri ihtiyaçlarından olan duaları tek bir kitaba toplayıp her çeşit dua ihtiyaçlarını karşılayabilmek içindir. Bu eserde yazılı olan Ayet-i kerimelerden, ehadis-i salihadan, rivayet-i sarihadan ve ahbar-ı menkuleden ve asar-ı makbuleden ed'iye-i mücerrebeden olup devam üzre okunması menfaatimiz icabıdır. Müslümanlar her halinde Cenabı Allah dua eden yer yüzünün biricik ümmetidirler. çünkü bir müslüman rabbisine dua etmek için muztar kalıp başı sıkılmasını beklemez. En geniş ve ferah zamanında ve yahut dünya gailelerinin ve meş'guliyetlerinin en" ziyade bastırdığı bir sırada da gece ve günndüz demeyerek Allah'ına yalvarmaktan geri kalmaz. Bu sebeptendir ki biz müslümanların şifa kaynakları olan dualar on dört asırdan beri durmadan en mebzul bir şekilde kaleme aldığımız kitaplarımızda ve bülbüller gibi öten dillerimizde çağlayanlar gibi şarlayarak yerleri ve gökleri nura gark etmektedir. Ne mutlu o Rabbisine aşk ve şevk ile dua ederken göz yaşları dökerek gönülden kaynayıp coşan mü'minlere! Cenabı Erhamer-rahmin hazretleri cümlemizi dualarını kabul ettiği kullarından eylesin. Amin.
Okuyanı, dinleyeni, yazanı, yarlığa gil ya gani. Tevfik Allah'dandır.
*1986 İstanbul, Elhac Hüseyin Tokoğlu

Yazar: Şumnulu Elhac Hüseyin Tokoğlu
Baskı: Emin Ofset, Sağlam Yayınevi
Katagori: DUALAR
Sayfa Sayısı: 608
Boyut: 17 x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Yayın Tarihi:  1986
Kapak Türü: Ciltli Sert Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe, Arapça
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
Büyük Dua Kitabı, İzahlı Mufassal, Şumnulu El Hac Hüseyin Tokoğlu, 1986 Yılı Baskısı Büyük Dua Kitabı, İzahlı Mufassal, Şumnulu El Hac Hüseyin Tokoğlu, 1986 Yılı Baskısı, Sağlam Yayınları İzahlı Mufassal Büyük Dua Kitabı, Şumnulu El Hac Hüseyin Tokoğlu, 1986 Yılı Baskısı dua müminin silahıdır fiyatı konya incele satın al sipariş ver, Sağlam Yayınevi, Dua Havas büyük dua kitabı, sağlam yayınları, 608 Sayfa
Büyük Dua Kitabı, İzahlı Mufassal, Şumnulu El Hac Hüseyin Tokoğlu, 1986 Yılı Baskısı

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.