Bir Psikiyatristin Gizli Defteri, En Sıradığı Vakalar, Gary Small, Gigi Vorgan

Bir Psikiyatristin Gizli Defteri, En Sıradığı Vakalar, Gary Small, Gigi Vorgan

Yayınevi
Barkod
psikiyatristin gizli defteri kitabı
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Bir Psikiyatristin Gizli Defteri - En Sıradışı Vakalar
Gary Small - Gigi Vorgan 

"Kitabı okurken kendinizi, bizi insan yapan şaşırtıcı tuhaflıklar üstüne düşünürken bulacaksınız. Sıkça komik, kimi zaman trajik ve daima etkileyici Dr. Small, sizleri kariyeri içinde Boston’un kalabalık acil servis koridorlarından başlayıp ülke elitlerinin multimilyon dolarlık kayak localarına dek uzayan bir geziye çıkarıyor. "
www.kitaptakipcileri.com
Yazarlar: Gary Small - Gigi Vorgan
Çeviri: Duygu Akın
Editör: Onur Kaya
Çeviri: Duygu Akın
Kapak Tasarım: Ayhan Şensoy
Katagori: Kişisel Gelişim - Psikoloji
Sayfa Sayısı: 336
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2013
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
www.kitaptakipcileri.com
Gerçek hikâyeler kurgudan çok daha tuhaftır, Dr. Gary Small da bunu gayet iyi biliyor. Psikiyatriyle ve insan beyni üstüne çığır açıcı araştırmalarla geçen otuz yıl içinde Dr. Small pek çok şey görmüş. Şimdi ofisinin kapılarını açmaya ve kariyerinin en gizemli, ilginç ve tuhaf hastalarını anlatmaya hazır. Bu kitap bir psikiyatristin zihnine ve onun giderek gelişim gösteren mesleki yaşamına yapılan aydınlatıcı bir yolculuk. Aynı zamanda bu branşın ve daha önce görülmemiş, tanısı koyulmamış çeşitli akıl hastalıklarının perde arkasına da bir bakış… Kitabı okurken kendinizi, bizi insan yapan şaşırtıcı tuhaflıklar üstüne düşünürken bulacaksınız. Sıkça komik, kimi zaman trajik ve daima etkileyici Dr. Small, sizleri kariyeri içinde Boston’un kalabalık acil servis koridorlarından başlayıp ülke elitlerinin multimilyon dolarlık kayak localarına dek uzayan bir geziye çıkarıyor. Bu gezi sırasında birbirinden tuhaf gerçek karakterleri anlatırken, bir yandan da esrarengiz histerik körlükle, penisinin küçüldüğüne inanan bir adamla, gizli sürdürülen çifte hayatlarla ve ürkütücü derecede psikotik romantik arzularla baş ediyor. Akıl hocası kendi hastası olduğunda Dr. Small’un kariyeri ve kişisel hayatı tam bir döngüyü tamamlıyor ve Small’un kimsenin zihinsel araştırmanın ötesinde olmadığını anlamasını sağlıyor; kendisinin bile…
İnsan beyninin kişinin kendisine nasıl oyunlar oynayabileceğine dair bir çok kitap yazıldı ve genelde hepsini okuyucuyu oldukça şaşırtan kitaplardı. Şimdi Dr. Dary Small okurlarına gerçek hikayelerden oluşan bir kitap sunuyor ve şaşırmaya kaldığı yerden devam ediyorsunuz.
www.kitaptakipcileri.com
Dr. Dary Small hayatı boyunca ilgilendiği hastalarının hikayelerini Bir Psikiyatristin Gizli Defteri En Sıradışı Vakalar kitabında topluyor. Şimdiye kadar okuduğumuz çoğu psikolojik kitaplar kurgudan ibaretti ve her seferinde içimizden bu kadar olmaz herhalde diyorduk. Şimdi karşımızda günlük hayattan gerçek hikayeler var ve her biri insanı oldukça hayrete düşürüyor.
www.kitaptakipcileri.com
Dr. Gary Small kariyerinin ilk günlerinden başlayarak en tuhaf ve şaşırtıcı vakalarını kitabında topluyor. Kitapta birbirinden çok farklı ve tuhaf hikayeler var. En zengininden, çifte hayat yaşayanına, tuhaf takıntıları olanlardan, farklı arzular duyanlara kadar hayatta hiç olmadığını yada olamayacağını düşündüğünüz psikolojik vakalar var.
www.kitaptakipcileri.com
Psikolojik romanları seviyorsanız bu kitap tam size göre. Hepsi gerçek hayattan uyarlanmış gerçek hikayelerden oluşan kitap kendi beyninizi bile sorgulamanıza neden oluyor...
İnsan beyninin yaradılıştan beri hep mucizelerle dolu olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Beyni inceleyen dallardan en ilgi çekici iki tanesi; nöroloji ve psikiyatridir. Bu iki dal artık neredeyse birbirinin içine geçmiş durumda. Dünya çapında bu dallar tarafından yapılan sayısız araştırma, insan beyni ve onun işlevinin sırlarıyla ilgili yeni ve daha çok araştırmalar yapmaya da itiyor nörolog ve psikiyatrları. Amerikalı Psikiyatrist Gary Small da onlardan biri. Eşi Gigi Vorgan’la birlikte yazdığı bu kitapta Dr. Small, kariyerinin başlangıcından bugüne dek terapi uyguladığı hastalarından en ilginç ve tuhaf olanlarını aktarıyor okuyucularına. Elbette isimlerini değiştirerek…
www.kitaptakipcileri.com
Daha yirmi yedi yaşında, Harvard Tıp Fakültesi’nin acil servisinde çiçeği burnunda bir doktor olarak görev yapıyorken, seksi bakışlarıyla kendisini tahrik ettiğini, hatta bu yüzden hamile bile kalmış olabileceğini ısrarla tekrar eden hastasına bunun mümkün olmadığını söylediğinde, histriyonik kişilik bozukluğu teşhisi koyduğu bu hasta tarafından tokatlanması; sol kolunun bir işe yaramadığını düşündüğü için, ameliyatla bu kolun kesilmesini isteyen ve ondan sonsuza dek kurtulma umuduyla iş sırasında bilinçli olarak sol kolunu üst üste iki defa yaralayan marangozu ayakta tedavi etmek yerine hastanede yatırarak tedavi etmeye karar vermesi; babasıyla olan sorunu nedeniyle dikkati üstüne çekmek isteyen genç hastasının, kendisini bilinçli olarak körleştirip daha sonra gerçekten görme yetisini kaybettiğinde de gözlerini yeniden "açabilmesi” ve doktorun onlara aile terapisi uygulaması; araştırma yaparken çalıntı veri kullanarak sahte sonuçlar hazırladığını sanıp kendisinin aslında sahtekâr bir psikiyatrist olduğunu iddia eden yetmiş küsur yaşındaki hocasını bizzat tedavi etmesi, Dr. Small’ın kariyer hayatı boyunca yaşadığı ve en tuhaf olarak adlandırdığı vakalardan sadece birkaçı.
www.kitaptakipcileri.com
Yabancı bir yazarın yazdığı kitabın okuyucu tarafından sevilip sevilmemesi, aynı zamanda o kitabı çevirenle çok yakından ilintilidir. Dört seneye yakın Amerika’nın kuzeydoğusunda yaşamış ve oranın kültürüne hâkim biri olarak rahatça söyleyebilirim ki bu kitap, Duygu Akın tarafından Amerikalıların kendilerine has ifadelerini anlamlarının dışına çıkarmadan, ama yine de biz Türklerin kolayca anlayabileceği ifadeler kullanarak, akışı hiç bozmadan son derece başarılı bir çeviriyle bize aktarılmış.
www.kitaptakipcileri.com
Eskiden psikiyatristlere ve psikologlara "deli doktoru” gözüyle bakılıp dedikodu olur endişesiyle onlara başvurmaktan çekinilirken, günümüzde insanlar onlardan randevu alabilmek için ofislerinin kapılarını aşındırıyorlar. Vücudumuzdaki diğer organlarımız gibi beynimizin de bir organ olduğu, arada sırada veya kronik olarak hastalanabileceği ve tedavisinin ise ancak ve ancak psikiyatristler veya ilaç gerektirmeyen durumlarda ise psikologlar tarafından pozitif bilimin öngördüğü şekilde yapılabileceğinin bilincine Amerika ve Avrupa’dan sonra nihayet artık ülkemizce de varılıyor.
www.kitaptakipcileri.com
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Bir Psikiyatristin Gizli Defteri, En Sıradığı Vakalar, Gary Small, Gigi Vorgan Bir Psikiyatristin Gizli Defteri, En Sıradığı Vakalar, Gary Small, Gigi Vorgan, Bir Psikiyatristin Gizli Defteri - En Sıradışı Vakalar, Gary Small - Gigi Vorgan ,kitabı, kitap, psikolojik testler, psikoloji bölümü, psikoloji ders notları, psikoloji kitapları, psikoloji nedir,psikiyatrist doktorlar, psikiyatrist psikolog farkı, psikiyatrist nedir, psikiyatrist nasıl olunur, psikiyatrist olmak için, psikiyatrist kitabı, psikiyatrist maaşları, psikiyatrist ve psikolog arasındaki fark, psikoloji testleri, psikoloji bölümü puanları, psikoloji forum,psikoloji kitapları listesi, psikoloji testleri, psikoloji romanları, psikoloji kitapları oku, doğan cüceloğlu, kişisel gelişim kitapları, psikoloji kitapları indir, psikoloji kitapları ekşi,, Ntv Yayınları, Kişisel Gelişim Psikoloji psikiyatristin gizli defteri kitabı
Bir Psikiyatristin Gizli Defteri, En Sıradığı Vakalar, Gary Small, Gigi Vorgan

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.