Bebeklikten Ergenliğe Sağlıklı Beslenme Rehberi Taylan Kümeli

Bebeklikten Ergenliğe Sağlıklı Beslenme Rehberi Taylan Kümeli

Kategori
Yayınevi
Barkod
9789752107168
Piyasa Fiyatı
13.00
Aynı gün kargo
Bebeklikten Ergenliğe Sağlıklı Beslenme Rehberi
Doğumdan yaşamımızın sonuna kadar, 
Beslenme bir yolculuktur.

Yazarlar: Taylan Kümeli - E.Yasemin Batmaca - Özlem Sert
Sayfa Sayısı: 272
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul 
Basım Tarihi: 2012
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: 1. Hamur Kağıt
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Doğumdan Yaşamımızın Sonuna Kadar, Beslenme Bir Yolculuktur.

Sağlıklı beslenmenin insan yaşamındaki önemi son derece büyüktür. Ebeveynler başta olmak üzere toplum içinde son yıllarda açığa çıkan sağlıklı beslenme arayışına beslenme ve diyet uzmanı Taylan Kümeli ve deneyimli ekibinden kusursuz bir çözüm var artık: Bebeklikten Ergenliğe Sağlıklı Beslenme Rehberi.
www.kitaptakipcileri.com
Yetişkinlik döneminde edinilmesi güç bir olgu olan beslenme konusu ne yazık ki aynı zamanda önyargıların ve olumsuz alışkanlıkların da hâkim olduğu bir alan. Bu yüzden çocukluktan itibaren doğru beslenmenin öğretilmesi kaçınılmaz bir durum ortaya koymaktadır. Elinizdeki kitap, anne sütüyle başlayan bu beslenme serüveninde "Ne zaman? 
Ne şekilde? 
Nasıl? 
Ne kadar beslenmeli?" sorularını yanıtlama çabası içindedir.
Taylan Kümeli'nin önceki eseri olan Sentez Diyeti'nde yer alan sağlıklı yaşamın temel prensipleri bu kitapta da yer almaktadır.
www.kitaptakipcileri.com
Sağlığınıza 41 kere maşallah dedirtecek 41 öneri 

Sağlıklı beslenme ile ilgili size vereceğimiz 41 farklı öneriyi uygulayarak uzun, dinç ve kaliteli bir yaşamın kapılarını aralamayı başaracaksınız...
Kilo kontrolü için

25- Tam yağlı veya yarım yağlı sütler yerine yağsız olanları tercih ederek her porsiyonda 45-72 kalori daha az alın.
www.kitaptakipcileri.com
26- Kızartılmış balık yerine ızgara, fırın, buğulama balık tercih edin.

27- Kilo değişikliklerinizi belirli aralıklarla tartılarak izleyin ve kilonuz kontrolden çıkmadan gerekli önlemleri alın.

28- Sıvılarla aldığınız kalorileri takip edin. Meyveli soda, meyve suları ve alkol gibi kalorili içecekler siz farketmeden aldığınız kalorilerin artmasına neden olur.

29- Sağlıklı pişirme yöntemlerini tercih edin, bu konuda uzmanlardan destek ve eğitim alın.

30- Besinleri kızartmak yerine ızgarada, fırında pişirerek veya haşlayarak tüketin.

31- Sos hazırlarken çok az yağ ilave ederek hazırlayın; çünkü yağların hemen hepsinin 1 yemek kaşığının 120 kalori içerdiğini bilin.

32- Yüksek yağlı besinlerden vazgeçmeyin, bu besinleri alternatifler üreterek tüketin (örneğin kızarmış köfte ve beyaz ekmekle hazırlanmış hamburger yerine, ızgara et ve çok tahıllı ekmek ile hazırlanmış sandviçi tercih edin).

33- Besinleri gün içerisinde küçük öğünler ve porsiyonlar halinde tüketin. Böylece hem doygunluk hissiniz artacak hem de vücudun çalışma hızını artırmış olacaksınız.

34- Yemeklerinize çorba ve salata ekleyerek kalori yerine miktarlarını artırın. Sebze çorbaları ile iştahınızı dengeleyebilirsiniz.

Sağlıklı atıştırmak için
www.kitaptakipcileri.com
35- Mikrodalgada veya teflonda yapılmış yağsız tuzsuz patlamış mısır tüketin.

36- Atıştırmak için light peynir ile beraber tahıllı kraker veya ekmek tüketin.

37- Küçük porsiyonlarda atıştırma yapın ve atıştırmak için besin öğesi içeriği zengin besinleri tercih edin.

38- Küçük bir avuç badem ya da fındığı hem atıştırmak hem de iştahınızı bastırmak için kullanın.

39- Açılış yemeğinizi iştah açan besinlerden en düşük kalorili ve besleyici olanlardan seçin ya da ana yemek olarak appetizerlerden seçim yapın.

40- Kızartılmış tavuk, balık yerine ızgarada veya fırında pişirilmiş olanları tercih edin

41- Yemek ve salatalarınız sossuz sipariş edip, kendiniz masaya getirilen limon, nar ekşisi, balzamik, hardal gibi kalorisiz tat vericilerden ekleyin.
www.kitaptakipcileri.com
Kulağınıza küpe olsun
- Yemeklerin nasıl hazırlandığını sormaktan çekinmeyin, mümkünse mönüde en kısa yazan pratik hazırlanmış düşük kalorili olanları tercih edin.

- Yemeklerin hepsini tüketmeye çalışmayın, kalanları paketlettirebileceğinizi ya da yemeğe eşlik edin arkadaşınızla paylaşabileceğinizi unutmayın.

- Yemeklerde sağlıklı birkaç alternatif sunan restoranları seçin, önceden biraz araştırma yapıp sağlıklı seçimler yapabilirsiniz.

- Pizza yemeye karar verdiğinizde, yanında yiyeceğiniz besinleri seçerken yüksek yağ içerikli etleri atlayıp salatalar üzerine yoğunlaşın.

Haftanın öğüdü
Doygunluk, rahatlık ve mutluluk duygusunu seratonin hormonu sağlar. Bu hormon açlık duygusunu önler. Seratonin, yani mutluluk hormonu salgılandığında zihnimiz daha açık olur ve pozitif enerji sayesinde daha iyi öğreniriz. Çilek ve muz, stresin etkilerini azaltan ve beyine mutluluk veren serotonin maddesi içerir. Ayrıca beyinde serotonine dönüşen "triptofan"dan zengin balık, beyaz et, süt ürünleri, avokado, yağsız peynir, yulaf, taze fasulye, yumurta gibi yiyecekler de tüketilmelidir. Yapılan araştırmalar Omega-3 yağının yetersiz alımıyla kandaki serotonin seviyesinin düşük olması arasında bağlantı olduğunu göstermektedir. 11 ülkede yürütülen araştırmalar, balık tüketimi arttıkça depresyon oranının azaldığını göstermiştir. Ciddi bir atıştırma sebebi olan stresi azaltmak için gevşeme tekniklerini öğrenmek, spor yapmak, açık havada yürümek ve günde biriki saat dışarı çıkıp, güneş ışığı almaya çalışmak da serotonin seviyesini arttırmak için yardımcı olacaktır.
www.kitaptakipcileri.com
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Bebeklikten Ergenliğe Sağlıklı Beslenme Rehberi Taylan Kümeli Bebeklikten Ergenliğe Sağlıklı Beslenme Rehberi Taylan Kümeli, Bebeklikten Ergenliğe Sağlıklı Beslenme Rehberi Kitabı-Doğumdan yaşamımızın sonuna kadar, Beslenme bir yolculuktur. Yazarlar: Taylan Kümeli - E.Yasemin Batmaca - Özlem Sert-Ergenliğe Sağlıklı Beslenme Rehberi. www.kitaptakipcileri.com Yetişkinlik döneminde edinilmesi güç bir olgu olan beslenme konusu ne yazık ki aynı zamanda önyargıların ve olumsuz alışkanlıkların da hâkim olduğu bir alan. Sağlıklı beslenme ile ilgili size vereceğimiz 41 farklı öneriyi uygulayarak uzun, dinç ve kaliteli bir yaşamın kapılarını aralamayı başaracaksınız... Kilo kontrolü için 25- Tam yağlı veya yarım yağlı sütler yerine, Altın Kitaplar, Sağlık Tıp 9789752107168
Bebeklikten Ergenliğe Sağlıklı Beslenme Rehberi Taylan Kümeli

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.