Batı Tefekkürü ve İslam Tasavvufu Necip Fazıl Kısakürek

Batı Tefekkürü ve İslam Tasavvufu Necip Fazıl Kısakürek

Barkod
Batı Tefekkürü Tasavvuf Kitabı
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Batı Tefekkürü ve İslam Tasavvufu - Necip Fazıl Kısakürek 
"İki ana bölümden oluşan kitapta, «Batı Tefekkürü» başlığı altında İlkçağ felsefecilerinden başlayarak günümüze kadar ulaşan Batı düşünce çizgisi kısa ve kalın hatlariyle ele alınmış ve hükme bağlanmıştır. İkinci bölümde ise İslam tasavvufu, en ince ve mahrem çizgileriyle anlatılmıştır."

Yazar: Necip Fazıl Kısakürek
Sayfa Sayısı: 216
Katagori: Tasavvuf
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2013
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo
www.kitaptakipcileri.com
Bu eser, 1962 yılının Ramazan ayında üç gece teravihten sahur vaktine kadar konferans şeklinde verildikten 20 sene kadar sonra bizzat Necip Fazıl tarafından kitaplaştırılmış ve İdeolocya Örgüsü’ne bağlı olarak en başa alınması gereken verimlerinden biri olarak gösterilmiştir.
İki ana bölümden oluşan kitapta, «Batı Tefekkürü» başlığı altında İlkçağ felsefecilerinden başlayarak günümüze kadar ulaşan Batı düşünce çizgisi kısa ve kalın hatlariyle ele alınmış ve hükme bağlanmıştır. İkinci bölümde ise İslam tasavvufu, en ince ve mahrem çizgileriyle anlatılmıştır.

Batı Tefekkürü ve İslâm Tasavvufu yayınlandığı 1982 senesinde Türkiye Yazarlar Birliği’nin fikir ödülünü kazanmıştır...
www.kitaptakipcileri.com
Kitaptan:
Sakın ola İslam Tasavvufuna "İslam mistisizmi" falan demeyin!.. Sakın (mistik) kelimesini kullanmayın!.. (Mistik) sırri demektir, sırra mensup... Ve onların sır anlayışıyla bizimki taban tabana zıttır.
Batıda akıl ermeyen hadiselerin, bir takım his mantığı içinde aklı eze eze yutturulmasındaki mezhebe (mistisizm) denir. Bir de felsefi manası var... Her hadise, komünistlerin gördüğü gibi dört köşe içinde mahpus değildir ve onun dışında bir remz , bir iç delalet vardır. Bir hadiseyi kendi dışındaki sebebe irca edici görüş, (mistik) görüştür, felsefede... Bakın ne kadar cüceleşti (mistik) kelimesi; İslam Tasavvufu önünde...
Neticede sır onlarda, açık oarak gizlidir. Bizdeyse, gizliliği de gizli... www.kitaptakipcileri.com
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Batı Tefekkürü ve İslam Tasavvufu Necip Fazıl Kısakürek Batı Tefekkürü ve İslam Tasavvufu Necip Fazıl Kısakürek, Batı Tefekkürü ve İslam Tasavvufu - Necip Fazıl Kısakürek Kitabı- Necip Fazıl Kısakürek Kitabı, Necip Fazıl Kısakürek *688 Sayfa,büyük doğu dergisi, büyük doğu fikir ocakları, islami büyük doğu akıncılar cephesi, büyük doğu yayınları ankara, necip fazıl kısakürek büyük doğu marşı, büyük doğu hareketi, büyük doğu ocakları, büyük doğu star,necip fazıl kısakürek sözleri, necip fazıl kısakürek hayatı, necip fazıl kısakürek şiirleri, necip fazıl kısakürek kaldırımlar, cahit sıtkı tarancı, necip fazıl kısakürek çile, necip fazıl kısakürek anneme mektup, nazım hikmet,necip fazıl kısakürek şiirleri dinle, cahit sıtkı tarancı şiirleri, nazım hikmet şiirleri, orhan veli kanık şiirleri, mehmet akif ersoy şiirleri, yahya kemal beyatlı şiirleri, atilla ilhan şiirleri, necip fazıl kısakürek hayatı,, Büyük Doğu Yayınları, Necip Fazıl Kısakürek Batı Tefekkürü Tasavvuf Kitabı
Batı Tefekkürü ve İslam Tasavvufu Necip Fazıl Kısakürek

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.