Arapça Dilbilgisi Sarf Nahiv, Prof. Dr. Mehmet Maksudoğlu

Arapça Dilbilgisi Sarf Nahiv, Prof. Dr. Mehmet Maksudoğlu

Yayınevi
Barkod
arapca dilbilgisi kitabı, yeni baskı, akdem yayınları
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Arapça Dilbilgisi Sarf Nahiv, Prof. Dr. Mehmet Maksudoğlu,
Yenilenmiş Baskı, 1. Hamur Kağıt, 17x24 cm Ebat, 416 Sayfa
"Eserde, Arapça Dilbilgisi Türkçe izahla, harflerden başlayarak çok teferruatlı olarak, örneklerle anlatılmıştır. İmam-Hatip Okulları müfredâtına uygun olarak hazırlanan bu kitap, derlenen eski ve yeni malzeme, Arapçanın bir bütün olarak verilmesini öngören bir plana göre, yeni bir kalıba dökülerek meydana getirilmiştir. Kitapta, başlıca üç bölüm vardır: I. Bölüm, harflerin söylenişleri ve yazılışlarını belirten, Arapça ile ilgili ilk ve temel bilgileri veren bir Giriş niteliğindedir. II. Bölüm, kelimenin yapısı, bölümleri, kelimenin uğradığı değişiklikleri inceleyen biçimbilgisine (sarf: morfoloji) tahsis edilmiştir. Burada, Arapçadaki kelime çeşidi sayısına (fiil, isim, harf ) uygun olarak 3 alt bölüm vardır. Kelime, her bakımdan bu bölümde incelenmiştir. Ses Uyumu ve Yumuşama Kaideleri; kelimenin yapısındaki değişiklikle ilgili olduğundan, sözgelişi, küçültme gibi, çokluk1 gibi bir madde numarası altında, a) harf, b) teskin, c) kalb şıklarına ayrılarak incelenebilirdi. Ancak, genişliği ve husûsiyeti, bu konuyu, Sarf’a bir ek bölüm gibi almamızı gerektirdi. III. Bölüm’de cümle kuruluşu, kelimenin cümle içindeki durumu ve bu durumun kelime sonunda gerektirdiği değişiklikler gösterilmiş, yâni, bu son bölüm sözdizimine (nahv: sentaks) ayrılmıştır. Sözdizimi, tamâmen, dilin yapısı, rûhu ile ilgili olduğundan, önce kesin, açık olarak bilinmesi gereken, okuyanın zihnine Arapçanın bünye husûsiyeti olarak nakşolunması istenen hususlar (cümle ve tamlama çeşitleri gibi) verilmiş, sonra cümle işlenmiştir.

Yazar: Prof. Dr. Mehmet Maksudoğlu 
Sayfa Sayısı: 436
Katagori: Arapça Dilbilgisi/Sarf Nahiv Türkçe Arapça Anlatımı
Boyut: 17x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi: 2016
Kapak Türü: Karton Kapak
Kağıt Türü: 1. Hamur Kağıt
Dili: Arapça - Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Arapça hayatiyetini İslam sayesinde devam ettirebilmiştir. İnsanın insanca yaşamasını sağlayan İslam Medeniyetinin özsuyu, zarfı, kabı, gıdası olan eserler, fikirler Arapça ifade edilmiştir. 
Teknik sahadaki üstünlüğü eşyayı insana hükmeder hale getirmiş olan, maddi gelişmesinin yanında, manevi iflası görülen Batı Medeniyeti ise, gelişmiş yanını Hıristiyanlığa rağmen gerçekleştirmiştir. Arapça?nın, öğrenilmesi de İngilizcenin öğrenilmesinden daha kolaydır. İngilizce?deki intonation (cümle musikisi) derdi, Arapçada yoktur. Arapçada, İngilizcede olduğu kadar yazıldığı halde okunmayan harf yoktur. 
Arapçada kelimeyi ezberlemek mantıkidir; İngilizcedeki, kelimeyi kelime olarak ezberlemek mecburiyeti yoktur. 
Arapça yüzyılların ilim dili, medeniyet dili, siyaset ve kültür dili olmuştur. İçinden geldiğimiz İslam Medeniyetinin önemli dillerinden biri olan Arapça öğrenilmesi kolay bir dildir. Ayrıca Prof Mehmet Maksutoğlu Türkiye'de Arapça öğreniminde tanınmış ve uzman bir isimdir.
ARAPÇA, İNGİLİZCEDEN DAHA ÖNEMLİDİR dersek,bazıları bunu yadırgaya bilirler. Hâlbuki İngilizcenin yabancı dil oluşu,yirminci yüzyıldadır. Arapçanın dünya dili oluşu ise en az 1000 yıllık bir hadisedir. İngilizcenin yaygın oluşunun sebebi, siyasi ve teknik üstünlüktür İngilizcenin, hali ve istikbali vardır. Mazisi, Arapçanın mazisiyle kıyaslanamaz. Arapçanın ise mazisi, hali ve istikbali vardır. Deyim yerindeyse, İngilizce 2 boyutlu, Arapça ise 3 boyutludur. Arapçanın, insanlığın bugününü belirleyen son on yüzyıl içindeki hayatı, Arapların siyasi üstünlüğüne bağlı olmamıştır. Arapça, hayatiyetini İslam sayesinde devam ettirebilmiştir. İnsanın insanca yaşamasını sağlayan İslam medeniyetinin özsuyu, zarfı, kabı, gıdası olan eserler, fikirler Arapça ifade edilmiştir. Arapçanın, öğrenilmesi de İngilizcenin öğrenilmesinden daha kolaydır. İngilizcedeki "intonation" (cümle musikisi) derdi, Arapçada yoktur. Arapçada İngilizcede olduğu kadar "yazıldığı halde okunmayan harf’’ yoktur. Arapçada kelimeyi ezberlemek, mantikidir, İngilizce’deki gibi, kelimeyi kelime olarak ezberlemek mecburiyeti yoktur. 
Vurgu kapalı veya uzun hecededir, halbuki, İngilizce bir kelimede, vurgu (stress)nun kelimenin neresinde olduğunu bilmek için, mutlaka o kelimenin ya söylenişini dinlemek veya bir sözlüğe bakmak gerekir. Son olarak, Arapçanın 100 milyon Arap’ın dili olduğunu, petrol zengini Arap ülkelerinde işi olanların öğrenmesi gereken bir dil olduğunun, en önemlisi de, İNSAN’nın ‘insan’ tarafına hitap eden dinin, İnsanlık Dininin, İslam’ın Dili olduğunu hatırlamak yeter.

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
Arapça Dilbilgisi Sarf Nahiv, Prof. Dr. Mehmet Maksudoğlu Arapça Dilbilgisi Sarf Nahiv, Prof. Dr. Mehmet Maksudoğlu, Arapça Dilbilgisi Sarf Nahiv Kitabı Prof. Dr. Mehmet Maksudoğlu yenilenmiş baskı emsile bina avamil açıklaması akdem yayınları ensar neşriyat konya satın al, Akdem Yayınları, Arapça Osmanlıca arapca dilbilgisi kitabı, yeni baskı, akdem yayınları
Arapça Dilbilgisi Sarf Nahiv, Prof. Dr. Mehmet Maksudoğlu

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.