Ahmed İslamoğlu Hoca, Hatıralar ve Mülahazalar, 2 Cilt Takım

Ahmed İslamoğlu Hoca, Hatıralar ve Mülahazalar, 2 Cilt Takım

Yayınevi
Barkod
Mustafa İslamoğlu Babası Ahmet İslamoğlu Hatıralar 2 Cilt
Vitrin Katagorisi
Aynı gün kargo
Hatıralar ve Mülahazalar - Ahmed İslamoğlu - 2 Cilt Takım - 752 Sayfa
14x21 cm Ebat - Sert Kapak Ciltli - Şamua Kağıt - 2 Cilt Toplam 752 Sayfa
"Hatıralar yaşanan hayat tecrübelerinin sonraki nesillere aktarılması ve bir dönemin tarihine ışık tutması açısından mühim eserlerdir. Bu eserler yaşadığı dönemde insanlara öncülük ve rehberlik yapmış o dönem insanının hayatında önemli bir yeri olmuş kanaat önderleri alimler ve dava adamlarına ait olursa İslamı aşkla ve heyecanla yaşamak isteyen genç nesillere ilham kaynağı olur...
İslâm medeniyetinin birikiminden ve onun asırlık çınarı Anadolu’dan, bu tasavvurların önümüze serdiği ufuktan bakabildiğimiz ölçüde beslenebilir, meyveleri olan kalp ehli insanları tanıyabilir, tanıdığımız oranda da varlığı ve hadiseleri değerlendirme ölçülerini anlayabiliriz. Aksi halde her şey her şeye yabancılaşır, aslı astarı olmayan yorumlar, hakkın hatırını hiçe sayan bencil yaklaşımlar o medeniyetin sınırları aşan realitesini, hayata dönüşen renklerini, canlı ve cansız tanıklarını bir bir yok eder, kavramların ve değerlerin altını boşaltır. Eskilerin tabiriyle hakikat esastır, ona ayînedarlık etmek için de herkese düşen ölçü bellidir; ‘Mürşid-i kâmile kerâmet değil istikâmet, müride de teslimiyet ve edep yakışır. Kem âlat ile kemâlat olmaz. ’ Yaslandığı medeniyetin mirasına gözü gibi bakan, şahsî itibarlara prim vermeden Allah Resulü’nün emanet ettiği, içinde bulunduğumuz zamanda da farzlar üstü bir farz hükmü taşıyan tebliğ ve irşad vazifesinin dinginliğinde benliğini eriten birçok yüce kâmet bize hayatlarıyla rehberlik etmektedir. Yörede sevilen, ülkede bilinen, yer kürede tanınan, gerçek durum ve mevkileri ancak Yüce Yaratıcı’ya malum olan bu diri ve duru gönüller, olayların akışına ve hayatın telaşına kapılmadan sürekli hak ve hakikat çizgisinde sâbit kadem olmaya devam etmişlerdir. Kaynak Yayınları tarafından yayınlanan ve Nazif Yılmaz’ın derlediği Hatıralar ve Mülâhazalar 1 Ahmed İslamoğlu isimli kitap, Anadolu’nun yetiştirdiği gönül dostlarından birine ışık tutuyor. Dindarın hor görüldüğü, dini yaşamanın yasaklandığı, Anadolu’yu Anadolu yapan bağların kesilmeye çalışıldığı bir dönemde gençliğini İslâm davasına adayan, mesleğini bırakıp ilim tahsil eden, ilmin izzetini ve şerefini hayatının her karesinde vakarla koruyan bir gönül ehli, İslamoğlu. Ahmed İslamoğlu’nun mülâhaza ve hatıraları isimli kitap sekiz bölüm halinde derlenmiş. İslamoğlu’nun ailesi ve yetiştiği muhit, gençliği ve ilim tahsiline başlaması, evliliği ve aile hayatı, askerlik hatıraları, tasavvuf ve tarikata dair hatıra ve mülahazaları kendi ağzından dinlenip kaleme dökülmüş. Salih insanların sohbetlerindeki o bildik tat kitabın tamamına sinmiş. Yaşadıklarını anlatırken bile konuyu kendinden ziyade hakikatin büyüklüğü karşısındaki durumumuza getiren mütevazı bir hal var cümlelerin içerisinde. Mürşid-i Kâmil’i Yahyalı Hacı Hasan Efendi’nin ifadeleri içerisinde yer alan ‘Şimdi herkes şeyh, mürit pek yok!’ yergisini kullanarak kendine ders çıkartacak kadar arı ve duru bir gönlün bahçesine konuk olma şansı var sayfaların arasında. Kitap, Ahmet İslamoğlu Hocaefendi’yi tanıtmakla beraber, hayat hikâyesi ve mülâhazalarının ışığında Türkiye’nin zihin haritasının değişimine ve bu uğurda gösterilen çabalara tanık olmak isteyenler için de önemli bir başvuru kaynağı.
 SİTE: www.kitaptakipcileri.com 
Hazırlayan: Nazif Yılmaz
Katagori: Tasavvuf ve Ahmed İslamoğlu Hocaefendi'nin Hayatı Hatıraları, Sohbetleri
Cilt Sayısı: 2
Sayfa Sayısı: 752
Boyut: 14 x 21 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Basım Tarihi:  2015
Kapak Türü: Ciltli Sert Kapak
Kağıt Türü: Şamua Kağıt
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Hatıra okumak: Kârlı bir ticaret
Kitapta hayatı anlatılan kişinin bir din âlimi olması sebebiyle, eğer aynı inanç, aynı duygu, aynı düşünce çizgisinde buluşuyorsanız, aynı hayat felsefesine sahipseniz, daha açık bir ifadeyle belirteyim, tıpkı Ahmed hocam gibi Kur'an ve sünnetin inşa edici özellikleri sizi de size bırakmıyorsa eserden istifadeniz daha da artacaktır. Belli bir müddet sonra Ahmed İslamoğlu siz oluyorsunuz, farkında olmadan hikâyenin sonunu kendiniz getiriyorsunuz; hoca şimdi şöyle diyecek, böyle davranacak diyor ve isabet kaydediyorsunuz. İşte hatıra okumanın insana kazandırdığı şeyler tam da bu noktada başlıyor; sanki o hayatı yaşayan sizsiniz, o kitapta anlatılan 70-80 yıllık bilgi ve tecrübeye birkaç saatte sahip oluyorsunuz. Ne kadar kârlı bir ticaret değil mi?  SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Çok şey var kitapla alâkalı söylenecek. Sadece iki noktaya dikkati çekeceğim. Birincisi, askerlik hatıraları. Geniş sayılabilecek ölçüde yer verilen askerlik hatıralarını okurken, ister istemez kendi askerlik dönemime gittim. 1987'de asker ocağındaki dine, dindara bakış açısı ve dinî yaşam ile kitapta anlatılan dönemdeki asker ocağını mukayese etme imkânı buldum. Kurum bir kenara; kurumu oluşturan -rütbesi ne olursa olsun- insanların dini algılayışlarını, zihnimde hâlâ canlı olan uygulamalarıyla bir yere oturtmaya çalıştım. Vardığım sonucu söylemeyeyim, fakat herkesin ilgili bölümü bu bakış açısıyla okuyup mukayese yapmasını ve "nereden nereye?" sorusuna cevap aramasını hararetle tavsiye ederim.
İkincisi, ismini şimdiye kadar defalarca duyduğum merhum Yahyalılı Hacı Hasan Efendi'yi (k.s.) daha iyi tanıma imkânı buldum. O coğrafyanın insanı belki daha iyi tanır merhumu ama itiraf edeyim ben kitabı okumadan önce bu kadar malumata sahip değildim. Mesela merhumun, yine merhum Mahmut Sami Ramazanoğlu (k.s.) ile münasebetlerinin anlatıldığı bazı yerler var ki, şeyh-mürit ilişkisinin nasıl olması gerektiği konusunda ne kadar çok şey anlatıyor insana! Bunları okuyup da bugüne ve açıkça ifade edeyim aynaya bakınca "edep ya hu!" demekten kendimi alamadım.
  SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Çarpıcı bir anekdot
Bana çok çarpıcı gelen bir anekdotu aktarayım. Ahmed İslamoglu hocam anlatıyor: "Şu an memur, 1960'larda Kayseri İmam Hatip ortaokul üçüncü sınıf talebesi bir Mehmed'imiz vardı. Bir gün geldi Mehmet Efendi: 'Hocam, okuyup gidiyoruz. Birtakım şeyler de okuduk ama ben şu kanaate vardım ki, bir mürşid-i kâmile teslim olmadıkça hakkıyla kulluk yapmanın da, kul olmanın da imkânı yok. Beni bir Yahyalı'ya götürseniz.' dedi. O sıralar on beş yaş civarındaydı. 'İnşallah yarın gideceğim. Sen de hazırlan.' dedim. Mübarek yavru sabaha kadar uyumamış. Lisenin orada otobüs bekliyordu. Akşam görüştüğümüz Mehmed'i tanıyamadım. Mehmet serâpâ [baştan aşağı] nur olmuş, müspet yönden tanınmaz hale gelmiş. Gusül almış. Bayram hazırlığı gibi giyinmiş. Zaten masum yavru. Büyük bir tahavvülata [değişime] uğramış. Yahyalı'ya gittik. Büyük de bir iltifata mazhar oldu. Ayrılırken merhum Hacı Hasan Efendimiz, 'Bu yavrunun defterinde hiçbir günah lekesi yok. Zikrullah sohbetlerine oturtmayınız, tecelli zuhur eder, kalbi çatlayabilir, teslim-i ruh edebilir.' buyurdular."
Günümüz insanının belki de anlamakta zorlanacağı şeyler olabilir bu ve benzeri hususlar. Bu da bizim fakirliğimiz. Dün vardı, hatta sıradandı bu türlü şeyler. Baksanıza Kozanlı Ahmet Saygılı'dan şunu aktarıyor Ahmed İslamoğlu hocamız: "Sabah çıkar, akşama kadar Konya'yı dolaşır, eli öpülüp dua alınacak insanları bitiremezdik." İlavesini de kendisi yapıyor, "Fakat bugün eli öpülecek insan kalmadı." Fakirliğimiz derken bunu söylemeye çalışıyorum.
Celvet'te halvet'in nasıl yaşandığını görmek ve yaşamak isteyenler bu hatıratı okumalı.
  SİTE: www.kitaptakipcileri.com
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Ahmed İslamoğlu Hoca, Hatıralar ve Mülahazalar, 2 Cilt Takım Ahmed İslamoğlu Hoca, Hatıralar ve Mülahazalar, 2 Cilt Takım, Ahmet İslamoğlu Hocafenedi, Hatıralar ve Mülahazalar - 2 Cilt Takım - 752 Sayfa, Kaynak yayınları, 14x21 cm Ebat - Sert Kapak Ciltli,mektubu, Şamua Kağıt, sohbetleri, tasavvuf, tarikatı, kayserili,yahyalılı hasan efendi, ramazanoğlu mahmut sami efendi, ehli sünnet, ali, mustafa islamoğlu'nun babası video sohbetleri, hakkında bilgi kimdir, nedir,cübbeli ahmet hoca, ihvanlar,ismailağa,cemaati,hatıratı,ali eren, lalegül, arifan, Kaynak Yayınları, Siyer - İslam Tarihi Mustafa İslamoğlu Babası Ahmet İslamoğlu Hatıralar 2 Cilt
Ahmed İslamoğlu Hoca, Hatıralar ve Mülahazalar, 2 Cilt Takım

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.