52 Haftaya 52 Vaaz Sohbet Hutbe Kitabı, Ragıp Güzel 4 Cilt Takım

52 Haftaya 52 Vaaz Sohbet Hutbe Kitabı, Ragıp Güzel 4 Cilt Takım

Kategori
Yayınevi
Barkod
52 haftaya 52 vaaz kitabı 1 2 3 4 cilt ırmak yağmur yayınları
Aynı gün kargo
52 Haftaya 52 Vaazlar, Sohbetler, Ragıp Güzel 4 Cilt Takım
Büyük Boy, 18x24 Cm Ebat, Toplam 2269 Sayfa

Hazırlayan: Ragıp Güzel (Emekli Müftü)
Cilt Sayısı: 4
Sayfa Sayısı: 2269
Boyut: 18x 24 cm 
Basım Yeri: İstanbul
Kapak Türü: Ciltli Sert Kapak
Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
Dili: Türkçe 
Dağıtım: Kitap Takipçileri
Temin Süresi: Aynı gün kargo

Okumak ve sohbet etmek, insanın görgü ve bilgisinin artmasını, mevki ve derecesinin yükselmesini ve hayatta ilerlemesini sağlar. Kendi etrafında olduğu kadar toplum içinde de sözü dinlenir, aranır ve her zaman adından söz edilir. İnsanın yetişmesinin en güzel yeri de sohbet meclisleri olmaktadır. 

Vaaz ve sohbetlerin yetiştirici özelliğe sahip olması için bazı şartları taşıması lazımdır. Sohbetlerin verimli, nurlu ve yol gösterici olması lazımdır. İnsanı günlük konuşmalardan uzaklaştırıp derin bir tefekküre sevk etmesi, düşündürmesi gerekir. 
Sohbet dinleyenlerin, tarihi gerçekleri işitenlerin bundan ibret alarak kendilerine ders çıkaracakları muhakkaktır. Yüce Allah, dinleyenlerin daima ibret alacaklarını ve faydalanacaklarını beyan buyurur:
"Şüphesiz bu söylenenlerde dinleyen bir toplum için ibretler vardır.” (Yunus:67)
Kürsü ve minberi kucağımıza getirecek, evimizde dinin davetlerini ağırlayacak olan bu eserin de faydalı olacağını ümit ederiz.
        ÖNSÖZ
 İnsanın hayatında ilerlemesi, görgü ve bilgisinin artması, insanın mevki ve derecesinin yükselmesini sağlar. Kendi etrafında olduğu kadar toplum içinde de sözü dinlenir, aranır ve her zaman adından söz edilir.

İnsanın olgunluğa ermesi, kemale yönelmesi ise çalışmasına ve gayretine bağlıdır. Kendi gayreti, azmi ve istidadı olmadan ilerlemesi hiçbir zaman mümkün değildir. Onun örnek alacağı davranışlar, fikir alacağı insanlar olması gerekir.
Zaman zaman toplumda bilgi ve irfan konusunda azalmalar görülmektedir. Eskilerin Kaht-ı Rical dedikleri olgun adam bulunmayışına doğru bir gidiş söz konusudur.
Gerçi teknik ilerliyor. Yeni yeni buluşlar yapılıyor amma medeni davranışları, insanlık karakterlerindeki faziletleri arar hale getirdiğini de kimse inkar edemez.

İnsanlar daima olgunluk, medeniyet ve bilgi aramak ister. Bir insanın kemalini, teknikte değil, o tekniğe hükmeden insanda görmeliyiz.

O halde insan nasıl ilerleyecek?

Nasıl olgunlaşıp da kemale erecektir?

Okulların tam istenileni vermesi beklenemez. Okulla yetinenler mürebbiyeleriyle iktifa edenler gibi aciz ve cılız olarak yetişirler.

İnsanın çok yönlü olması, çok tecrübeler edinmesi, tefekkür etmesi gerekir ki buna da zaman yetişmeyebilir.

Ne yayında ne kahvede kültürün kalmadığı şu ortamda insanın yetişmesinin en güzel yeri de sohbet meclisleri olmaktadır. Bir batılı yazar ne güzel söylemiş:

 -"İnsan yüzde yirmi okumakla, yüzde seksen de sohbetle yetişir.”

 

Sohbetlerin yetiştirici özelliğe sahip olması içinde bazı şartları taşıması lazımdır. Sohbettekilerin hal ve davranışlarının göze etkileri kadar konuşanların da gönüle yansıması şarttır. Zaten insanın maneviyatına tesir etmeyen konuşmalar tesirsiz kalmaktadır. Bundan dolayıdır ki sohbetlerin verimli, nurlu ve yol gösterici olması lazımdır.

Sohbetlerin, günlük konuşmalardan uzaklaşıp insanı derin bir tefekküre sevketmesi düşündürmesi gerekir. İşte, sohbetlere manevi bir hava vermesi, bilgilendirmesi ve yol göstermesi için bu eseri hazırladık. Okuyucularımıza ve dinleyenlerimize Allah’dan muvaffakiyetler niyaz eder saygı ve muhabbetlerimi sunarım.

 Ragıp GÜZEL



                     CİLT  2  ÖNSÖZ

 

İnsanın yetişip gelişmesinde, din kültürü ve eğitimi almasında sohbetlerin tesirleri büyük ölçüde görülmektedir.

 

Vaaz ve irşad daha doyurucu olması, yaygın hale gelmesi niyetiyle yazdığımız " elli iki haftaya eli iki sohbet ” kitabımızın büyük ilgi görmesi ve yeni bir sohbet kitabı arzuları bu eseri hazırlamamıza sebep oldu. Kürsü ve minberi kucağımıza getirecek, evimizde dinin davetlerini ağırlayacak olan bu eserin de faydalı olacağını ümid eder, Allah’tan afiyetler niyaz ederim. 

 Ragıp Güzel



                       ÖNSÖZ  3. CİLT

 

Nasihat, öğüt vermek, yol göstermek bir dosta yapılan en faydalı yardım, verilen en güzel hediyedir. O insana olan sevginin, ona karşı ilginin ifadesidir.

Bir kimseyi kötü hareketlerden sıkındırmak için söylenen sözden daha faydalı ne olabilir ki? Bir insana doğru davranışı öğretmekten, güzelliklere yöneltmekten daha güzel hediye olabilir mi? Her insanın nasihatte, öğüt almaya ihtiyacı vardır. Sözün tesirine göre insan nasihatten faydalanır öğütlerden yararlanır.

Hayat, başlı başına bir öğütler sahnesidir. Ama bu öğütlerden ders çıkarmak her insanın karı olamamaktadır. Şair ne güzel ifade etmiş:

"Hayat bir zıll-ı zaildir kemiyet faide vermez. Alem bir mürşid’i kamildir amma kimseler bilmez.”

Olaylardan hisse almak her insana has bir özellik değildir. Halbuki bu alem güzel bir mekteptir.

 

"Bin ders-i maarif okunur her varakında

Ya Rab ne güzel mektep olur mektep-i alem.”

 

Nasreddin Hoca’dan nakledilen ibret alınacak bir fıkra vardır:

Nasreddin Hoca’nın bir evi varmış. Hoca bir gün evinde demiş ki:

"Sen artık eskidin. Neredeyse yıkılacaksın. Gel seninle bir anlaşma yapalım. Sen bana ne zaman yıkılacağını söyle ben de senin altında kalmayayım!”  ev de:

"Peki;” demiş.

Aradan epey zaman geçmiş ev birgün yıkılmış. Hoca ev yıkılırken evde değilmiş. Akşam eve gelince bakıyor ki ev yıkılmış. Ona:

"Hani sen bana ne zaman yıkılacağını haber verecektin?” diye sormuş.

Ev de şu cevabı vermiş.

"Ben sana çok söyledim ama sen anlamadın. Bir gün duvarım çatladı. Bir gün sıvalarım döküldü. Bir gün tuğlam düştü. Bunlar hap sana benim yıkılacağımı haber veriyordu. Bizim dilimiz böyledir. Ama sen benim her ağzımı açtığımda çamurla ağzımı tıkadın. Dökülen sıvaları onardın!”

Hayatta her şey insana bir nasihat olmasına rağmen anlayacak insan çok azdır. Mezar taşları bile insana nasihat eder, insana öğüt verir adeta der ki:

 

"Temaşa kıl bu cihana

Bunun gibi makam olmaz.

Kim gelir kim gider

Hiç kimseye mekan olmaz.

 

Gidenlerden haber yoktur

Gelenler hep sabi bilmez

Bu bir esrar alemdir

Bilen demek, diyen bilmez…”

 

İhtiyacı olan öğüt ve nasihatleri kimi insanlar olaylardan, kimi musibetlerden, kimi de dillerden alır. Bir dostun söylediği hoş sözden hisse kapar. Kimi ise de kitaplardan, yazılardan istifade eder. Nasihat kitapları, öğüt ve sohbete dair eserler kalıcı olduğu için insana daha çok tesir eder. Üstelik okuyucunun başkalarına nasihat etmesine de vesile olur. Böylece hem kendi hem de başkaları istifade ederek sevaba girer.

Elinizdeki b eser, uzun çalışmalar ve araştırmacılar neticesinde hazırlanmıştır. Bu sizlere sunulan bir hizmet, bir hediyedir. Allah’ın kitabından, Habib-i Edibi’nin sözlerinden ve Hakk’ın dostlarından derlenen güze öğütlerdir. Biz kitapla size ulaşabildik. Ulaşamadıklarımıza sizlerin hizmet götürmesiyle en büyük sevaba sizler nail olacaksınız.

Değerli okurlarıma hayat boyu afiyetler, sonsuz alemde de cennetler niyazımla saygılar sunarım.

Allah yar ve yardımcınız olsun.

Ragıp Güzel

             ÖNSÖZ  -  CİLT 4

 Bişr-i Hâfı (rh.a) anlatır. Resûl-i Ekrem'i (s.a.v) rüyamda gör­düm. Buyurdular ki:

 "Ey Bişr! Allah seni akranların arasında nasıl yükseltti, bili­yor musun?"

 "Hayır, bilmiyorum. Ey Allah'ın Resulü!" dedim.

Resûlullah (s.a.v):

"Salihlere hizmet, mümin kardeşlerine nasihat ettiğin, arka­daşlarına ve sünnetime uyanlara sevgi beslediğin ve benim yo­luma uyduğun için," buyurdular.

 

Vaaz ve sohbet kitapları, okuyanları ve dinleyenleri yükseltir. Gönüllere bir huzur ve iman coşkunluğunu getirir. İçinde mânâ büyüklerinin sözleri ile insana ayrı bir hâl verir.

 Süfyân-ı sevri hazretleri der ki:

"Üç şey üzüntü ve keder giderir. Gönlü açar. Allah'ı anmak, Allah dostu ile buluşmak, hikmet sahibi kimselerin sözlerini din­lemek."

 Bu eserler, insanlığa hizmet için yazılmıştır. İnsanı adeta Al­lah dostları ile buluşturmak ve hikmet ehlinin irfanlarından is­tifade etmeye vesile olsun diye kaleme alınmıştır. Bunun için de okuduğu yere nur, okuyup dinleyene de sürür vereceğinden asla şüphemiz yoktur.

 Büyük bir aşk, gayretli bir çalışma ve samimi bir hizmet ama­cıyla yazdığım eserlerimin sevilerek okunması, bana ayrı bir şevk kazandırmaktadır.

 Okuyanlara, dinleyenlere Allah'tan afiyetler niyaz eder, şük­ranlarımı arzederim.

 Ragıp GÜZEL

        İÇİNDEKİLER

 1-  Allah’ın adıyla  …………………………………………………………… 9

2- Allah’a yakınlık  ………………………………………………………….. 17

3- Allah’ın Azabı  …………………………………………………………….39

4- Abdestin Önem  …………………………………………………………. 47

5- Ahlak güzelliği       ………………………………………………………   55

6- Amel-i Salih  ……………………………………………………………… 71

7- Arkadaşlık  …………………………………………………………….     85

8- Birlik ve beraberlik  ……………………………………………………… 95

9- Cinsel hayat  ……………………………………………………………. 107

10- Cömertlik  ……………………………………………………………… 113

11- Çalışmak  ……………………………………………………………… 129

12- Çocuk imtihandır  …………………………………………………….. 143

13- Davranış güzelliği  ……………………………………………………. 151

14-Ders çıkarmak  ………………………………………………………... 161

15- Diline sahip olmak  …………………………………………………… 173

16- Din duygusu  ………………………………………………………...   187

17- Doğru olmak  …………………………………………………………. 197

18- Dua ibadeti  …………………………………………………………… 213

19- Duygu samimiyeti  …………………………………………………… 227

20- Ettiğini bulursun  ……………………………………………………… 241

21- Fena alimler  …………………………………………………………  253

22- Gıybet hastalığı  ……………………………………………………… 267

23- Gurur  ………………………………………………………………….. 281

24- Hac ibadeti  …………………………………………………………… 297

25- Haramdan kaçmak  ………………………………………………….. 311

26- Hayırlı eşler  ……………………………………………………….....  325

27- Helali aramak  ……………………………………………….............. 337

28- Hırs  ……………………………………………………………………. 347

29- Hicret   ………………………………………………………………..   355

30- Huzur kapısı  ………………………………………………………….. 369

31- İstikamet ehli olmak  …………………………………………………. 383

32- İyi arkadaş seçmek  ……………………………………………….....  389

33- İyilik etmek  …………………………………………………………     399

34- Kelime-i şahadet  ………………………………………...………       415

35- Kıskançlık  ……………………………………………………………  425

36- Komşu hakkı  …………………………………………………………. 435

37- Kulun Hesabı  ………………………………………………………     445

38- Kurban kesmek  ………………………………………………………  457

39- Kurtuluşa davet  ………………………………………………………. 467

40- Mal düşkünlüğü  ………………………………………………………. 477

41- Manevi tedavi  ………………………………………………………… 493

42- Merhamet  …………………………………………………………….. 505

43- Mü’minin dostu  ……………………………………………………..... 519

44- Nefse hakimiyet  ……………………………………………………… 527

45- Selam   …………………………………………………………….....   537

46- Söz taşımak  ………………………………………………………….. 547

47- Şükür  ………………………………………………………………….. 559

48- Tekbir’in fazileti  ………………………………………………………. 573

49- Tekbir kulun görevi  ………………………………………...………… 581

50- Yardımlaşma  …………………………………………………………. 591

51- Yerine göre konuşma  …  ……………………………………………. 607

52- Zafer inançla sağlanır  ………………………………………………..  615

 

 

          CİLT  2   İÇİNDEKİLER

 

 

1.       ALLAH’IN RAHMETİNDEN ÜMİD KESMEK   ……………………….  9

2.       ALLAH GÖRÜYOR  ……………………………………………………..25

3.       AFFEDİCİ OLMAK  ………………………………………………………39

4.       AHDE VEFA  ……………………………………………………………..51

5.       ALİMLERE HÜRMET  …………………………………………………..61

6.       ANA-BABA HAKLARI  ………………………………………………….77

7.       ALAY ETMEK  ……………………………………………………………87

8.       BELAYA SABIR  ………………………………………………………    95

9.       BOŞ KONUŞMAMAK  …………………………………………………..109

10.     BÜYÜDEN KORUNMA  …………………………………………………117

11.     CENNNET NİMETLERİ  …………………………………………………123

12.     CEHENNEM AZABI  ……………………………………………………..131

13.     ÇALIŞKAN OLMAK  ………………………………………………………141

14.     DİN HÜKÜMLERİ  ………………………………………………………...153

15.     DİN DÜŞMANLIĞI  ……...………………………………………………..161

16.     EMİRLERDE HİKMET VAR  …………………………………………….175

17.     FİTNE UYANDIRMAK  …………………………………………………..185

18.     FİTNEYE DİKKAT EDİN  ………………………………………………..201

19.     GAFLET  ………………………………………………………………….211

20.     GÖNÜL KAZANMAK  ……………………………………………………225

21.     GÖNÜL İNCİTME  ………………………………………………………..237

22.     GÜNAHTAN SAKINMAK  ………………………………………………..245

23.     GÜZEL İNSANLAR  ………………………………………………………265

24.     HERKES KENDİNE YAPAR  ……………………………………………275

25.     İSLAM NİZAMI  …………………………………………………………...285

26.     İNSANLIK                                                                                     

27.     İBRET NAZARIYLA BAKMAK …………………………………………. 317

28.     İNSANLIĞIN BOZULMASI  ……………………………………………...331

29.     İDAREDE ADALET ……………………………………………………… 343

30.     KUL HAKKI   …………………………………………………………….   359

31.     KURTULUŞ KAPISI …………………………………………………       377

32.     KURTARAN AMELLER  …………………………………………………389

33.     KADERE BOYUN EĞMEK  …………………………………………….. 407

34.     KIYAMET GÜNÜ  ………………………………………………………   417

35.     KENDİNE HAKİM OLMAK  ……………………………………………….425

36.     MAHKEME-İ KÜBRA  ……………………………………………………..435

37.     MÜTEVAZİ OLMAK  ………………………………………………………441

38.     OLGUNLUK  ………………………………………………………………..455

39.     OTURULACAK MECLİSLER  …………………………………………….467

40.     ÖĞRENMEK  ………………………………………………………………475

41.     ÖMRÜ DEĞERLENDİRMEK  ……………………………………………493

42.     ÖLÜME HAZIR OLMAK  ………………………………………………….509

43.     PEYGAMBERİMİZ  ………………………………………………………..529

44.     RİYADAN UZAKLAŞMAK  ……………………………………………….543

45.     SEVMEYİ ÖĞREN  ……………………………………………………….553

46.     SÖZÜ İYİ DİNLEMELİ  ……………………………………………………569

47.     ŞAHİTLİK   ………………………………………………………………….579

48.     ŞEHİTLİK  ………………………………………………………………….587

49.     TEMİZ KALPLİ OLMAK  ………………………………………………….601

50.     UYUŞTURUCU ZARALARI  ……………………………………………..607

51.     ÜÇ AYLARIN FAZİLETİ  ………………………………………………….617

52.     YALAN BÜYÜK GÜNAHTIR  ………………………………………........631

 

 

                3. CİLT   İÇİNDEKİLER

 

1.       Adalet                                                           

2.       Allaha Sığınmak     

3.       Arkadan Çekiştirmek                                      

4.       Benlik

5.       Bereket

6.       Doğruluk

7.       Fenalığı Önlemek

8.       Fena Sözden Kaçınmak

9.       Gerçek İnananlar

10.     Güzel Ahlak

11.     Haccın Fazileti

12.     Haram Şüphesi

13.     Hasta Ziyareti

14.     Hayvanlara şefkat

15.     Hazret-i Ali’nin Fazileti

16.     Her hale Şükretmek

17.     Hırs

18.     Hristiyanlık

19.     İftira

20.     İlahi İkazlar

21.     İlim

22.     İman Eden Üstün Olur

23.     İman Coşkunluğu

24.     İslam Ahlakı

25.     İslam Dini

26.     İsraf Haramdır

27.     İyilik Ölçüsü

28.     Kadir Gecesinin Fazileti

29.     Kerbela Olayı

30.     Kulların Haklarına Saygı

31.     Kuran’ın Üstünlüğü

32.     Kurbanın Anlamı

33.     Lokman Hakimden Öğütler

34.     Müslümanın Özellikleri

35.     Nasihatın Önemi

36.     Olaylardan Ders Almak

37.     Öfkeye Sabır

38.     Ölçülü Olmak

39.     Ölüm Anı

40.     Önderler ve İdareciler

41.     Ramazan’ın Fazileti

42.     Ramazan Bayramı

43.     Ruh Terbiyesi

44.     Sadakat ve Teslimiyet

45.     Sihir ve Nazar

46.     Sonuç Önemli

47.     Tevhid Kelimesi

48.     Tevazu

49.     Yahudi Fitnesi

50.     Yanına Kalmaz

51.     Yüksek Mertebe Şehitlik

52.     Zaman İsrafı

 

 

İçindekiler Cilt 4

 

  1. ALLAH'IN LÜTFÜ

  2. ALLAH İLE BERABER

  3. ALLAH'IN TAKDİRİ

  4. AF

  5. ÂLİMLERİ SEVMEK

  6. CAHİLLERE SABIR GÖSTERMEK

  7. CANA KIYILMAZ

  8. DANIŞMAK

  9.  DEVLETE KARŞI GÖREVLER

10.  DİNE SAYGI

11.  DOĞRU YOL

12.  FAYDALI İNSAN OLMAK

13.  FELAHA ERMEK

14.  FÜTÜVVET

15.  GAYESİZ YAŞAYIŞ

16.  GENÇLİĞİN ÖNEMİ

17.  HELÂL KAZANCIN BEREKETİ

18.  HERKESİN SORUMLULUĞU

19.  HIRS VE TAMAH

20.  HIRSIZLIK

21.  HUZUR YOLU

22.  İBRET ALMAK

23.  İLAHİ EMİRLER

24.  İLME SAYGI

25.  ÎMAN VE AMEL

26.  İMAN KUVVETİ

27.  İNFAK

28.  İNSANLIK

29.  İYİ NİYET

30.  KİMLER ŞEHİD SAYILIR?

31.  YETİMLERİ KORUMAK

32.  KURANI KERİMİ ÖĞRENMEK

33.  KURAN VE İLİM

34.  MEVLİDİ NEBİ

35.  MAHŞER

36.  MÜSLÜMANLARIN SIKINTILARI

37.  MÜSLÜMANIN ÖZELLİKLERİ

38.  MUHABBET

39.  MUHARREM AYI VE AŞURE GÜNÜ

40.  NANKÖRLÜK 

41.  NE KONUŞTUĞUNU BİLMEK

42.  NEFİS TERBİYESİ

43.  NİMETLERE ŞÜKRETMEK

44.  NİYETİN GÜZELLİĞİ

45.  OLGUNLUK YOLU

46.  OLUMLU DAVRANIŞ

47.  OKUMAK

48.  SADAKA VERMENİN FAZİLETİ

49.  ŞEFKAT

50.  TARİKAT EĞİTİMİ

51.  TEVBE 

52.  UYKU ÂDABI

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Tavsiye Ürünler
52 Haftaya 52 Vaaz Sohbet Hutbe Kitabı, Ragıp Güzel 4 Cilt Takım 52 Haftaya 52 Vaaz Sohbet Hutbe Kitabı, Ragıp Güzel 4 Cilt Takım, 52 Haftaya 52 Vaazlar, Sohbetler, Ragıp Güzel 1 2 3 4 Cilt Takım Hutbe Diyanet Dib İmam Hatip Mbsts ırmak yağmur yayınları sipariş, Irmak Yayınları, Sohbet Vaaz 52 haftaya 52 vaaz kitabı 1 2 3 4 cilt ırmak yağmur yayınları
52 Haftaya 52 Vaaz Sohbet Hutbe Kitabı, Ragıp Güzel 4 Cilt Takım

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.